Amra Subasic

Amra Subasic werkt op de afdeling global aftermarket van Volvo Penta. Zij is onder meer verantwoordelijk voor de bedrijfsontwikkeling bij de verschillende motorsegmenten van Volvo Penta, waaronder industriële motoren, motoren voor de pleziervaart en commerciële scheepsmotoren.
Amra Subasic

"Het is zelfs mooier dan ik me had kunnen indenken. Ik heb een ondersteunende manager en geweldige collega's. Ik kan mijn werk inrichten op basis van mijn eigen interesses, en ik heb het gevoel dat ik de mogelijkheid krijg mezelf te ontwikkelen. Er zijn momenteel ook veel innovatieve ontwikkelingen gaande in de Volvo Group. We kijken naar gebieden als elektrificatie, draadloze communicatie en automatisering. Het bedrijf heeft een grondige kennis van deze onderwerpen en bezit ook veel energie en enthousiasme", legt ze uit.

Voor Amra is het Graduate Program een mooie manier over zichzelf te leren, en om een grote stap te zetten in haar carrière.

"Het is een unieke mogelijkheid om de organisatie en de mensen te leren kennen", zegt ze.

Amra Subasic heeft een academische graad in engineering aan de afdeling industrial economics bij Chalmers University of Technology. Nadat ze haar diploma had behaald, werkte ze enige tijd bij Volvo Cars.

"Het was interessant om met productontwikkeling te werken, maar ik wilde verder", legt ze uit.

Ze koos al snel voor het International Graduate Programme van de Volvo Group. Amra komt uit Skövde en werkte tijdens haar opleiding in de motorfabriek van de Volvo Group. Haar ervaring met Volvo als werkgever was zeer positief.

Ze meldde zich voor het programma en werd toegelaten. De afgelopen maanden werkt ze bij Volvo Penta. Ze combineert haar baan met een project voor Volvo Venture Capital en activiteiten waarbij de andere deelnemers van het graduate-programma betrokken zijn. Tijdens haar jaar met het programma reist ze naar Bangalore in India, en naar Greensboro in de VS. Ze gaat ook drie maanden werken op de Volvo Penta Chesapeake-locatie in de VS, en deelnemen aan een onderzoeksproject naar verschillende soorten bedrijfsmodellen.

"Het is nu een enerverende tijd voor de Volvo Group", zegt ze.

Het graduate-programma duurt een jaar. Daarna is Amra verzekerd van een baan binnen de Group. Aan het begin van het programma vragen alle afgestudeerden een specifieke functie aan, en Amra denkt dat dat een goed idee is.

"Ik kan een baan kiezen waarin ik ben geïnteresseerd en dan kan ik me richten op wat echt goed in mijn straatje past. Ik wil leren over de aftermarketactiviteiten en de commerciële uitdagingen met betrekking tot technische ontwikkelingen. Ik heb zeker geen spijt gehad van de keuze die ik heb gemaakt", legt ze uit.

Gerelateerd nieuws

Elektromobiliteit staat op het punt van doorbreken

De afdeling Electric Drive System van CampX werkt aan de vervanging van de verbrandingsmotor door een elektromotor en regeleenheid, en de Volvo Group is op het punt gekomen waarop binnen enkele jaren de grootschalige productie van elektrische ...

“Accu´s zijn uiterst intrigerend“

Als je denkt dat accu's voor elektrische voertuigen vergelijkbaar zijn met die in uw elektrische huishoudelijke apparaten, mobiele telefoon of zelfs de startaccu in uw traditionele benzine- of dieselauto, dan heb je het goed mis! Tractieaccu's ...

Uitzoeken wat de klant nodig heeft

Ingenieurs zijn goed in het bedenken van technische innovaties. Voor echt baanbrekende ideeën die de problemen van gebruikers oplossen, heb je echter meer nodig dan alleen technologie. Dat is waar design thinking van pas komt. Maak kennis met ...