De Volvo Group creëert een business area die speciaal gericht is op het versnellen van de elektrificatie

De nieuwe business area Volvo Energy zal de zakelijke stroom accu's tijdens hun levenscyclus, evenals het klantaanbod voor de laadinfrastructuur, binnen de Volvo Group versterken. Tegelijkertijd zal de milieu-impact van elektrische en hybride elektrische bedrijfswagens en machines verminderden door gebruikte accu's in verschillende toepassingen een tweede leven te geven.
1860x1050-image-joachim-rosenberg-volvo-energy

“Onze klanten hebben een grote en groeiende interesse in elektrische voertuigen en machines. Dit is natuurlijk zeer positief, aangezien het de transitie naar duurzamere transportoplossingen versnelt. Het is onze ambitie om onze klanten de meest concurrerende oplossingen te bieden op het gebied van elektrificatie, inclusief accu's en de laadinfrastructuur. Met Volvo Energy hebben we een holistische benadering van de hele levenscyclus, wat zowel de zakelijke activiteit van onze klanten als de samenleving als geheel ten goede komt”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO.

Het aanbod van elektrische voertuigen en machines van de Volvo Group varieert nu al van stadsbussen en vuilniswagens, trucks voor bouwtoepassingen en stedelijke distributie tot compacte graafmachines en laders. De productie van meer elektrische voertuigen en aanverwante diensten zal in hoog tempo worden voortgezet en zal later dit jaar b.v. ook zware vrachtwagens voor regionaal transport of bouwtoepassingen omvatten.

Volvo Energy wordt een business area die een volledige verantwoordelijkheid draagt voor winst en verlies. Het zal zowel een interne rol hebben, door accu's en laadoplossingen te leveren aan de andere business areas van Volvo Group, als een externe rol, door klanten gebruikte, gereviseerde en gerepareerde accu's aan te bieden voor gebruik in verschillende toepassingen. Volvo Energy zal ook de verantwoordelijkheid van de Groep dragen voor infrastructuuroplossingen voor voertuigen die op waterstofbrandstofcellen rijden. Samenwerking met verschillende zakenpartners en spelers in het hele ecosysteem zal cruciaal zijn.

Accu's voor bedrijfsvoertuigen zullen jarenlang in het voertuig worden gebruikt voordat ze moeten worden vervangen of gereviseerd/gerepareerd. Als er echter volledig nieuwe accu's in het voertuig worden geplaatst, hebben de gebruikte accu's doorgaans nog een behoorlijk lange levensduur, waardoor ze ideaal zijn voor energieopslag in bijvoorbeeld gebouwen of bij de productie van groene energie. Door deze accu's een nieuw gebruik te geven, worden daarom natuurlijke hulpbronnen gespaard.

"Met Volvo Energy leggen we onze nadruk verder op dit belangrijke aspect​. We geven ook accu's voor voertuigen een tweede leven, wat zowel een zakelijke verkoopkans is als een manier om bij te dragen aan de totstandkoming van een circulaire economie en een fossielvrije samenleving", zegt Martin Lundstedt.

Joachim Rosenberg, lid van de Executive Board Volvo Group en voorzitter van UD Trucks, zal de nieuwe business area leiden. Vanaf februari 2021 zal hij leiding geven aan de creatie van Volvo Energy, terwijl hij ook UD Trucks zal blijven runnen en de eigendomsoverdracht van UD Trucks naar Isuzu Motors zal voorbereiden als onderdeel van de strategische alliantie tussen Volvo Group en Isuzu Motors die eerder is aangekondigd.

De financiële resultaten van Volvo Energy zullen worden gerapporteerd als onderdeel van het Volvo Trucks-segment.

 

28 januari 2021

Journalisten die meer informatie wensen kunnen contact opnemen met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 76 553 72 29.

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/futureoftransportation

De Volvo Group wil de welvaart verhogen met oplossingen op het gebied van transport en infrastructuur, zoals trucks, bussen en bouwmachines, met vermogensoplossingen voor maritieme en industriële toepassingen, en met financiering en services die de beschikbaarheid en productiviteit voor onze klanten vergroten.

De Volvo Group is opgericht in 1927 en streeft ernaar om de toekomst vorm te geven met duurzame oplossingen voor transport en infrastructuur. Het hoofdkantoor van de Volvo Group bevindt zich in het Zweedse Göteborg. Het bedrijf heeft bijna 100.000 mensen in dienst en bedient klanten in meer dan 190 markten. In 2019 bedroeg de nettoverkoop ongeveer 432 miljard SEK (40,5 miljard euro). Volvo-aandelen zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Form background image

Inschrijven voor updates

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release