AB Volvo publiceert Jaarlijks duurzaamheidsrapport voor 2020

Volvo Group heeft vandaag het Jaarlijkse duurzaamheidsrapport voor 2020 gepubliceerd op www.volvogroup.com. Het was een jaar met veel uitdagingen, maar toch heeft de Volvo Group een goede winstgevendheid behaald en haar financiële positie versterkt.
1860x1050-image

Het rapport schetst de strategie van de Volvo Group voor het realiseren van haar missie van het verhogen van de welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen. De nadruk ligt op het hier en nu presteren, maar cruciaal zijn tegelijkertijd transformeren en bouwen aan de toekomst.

“De wereldwijde pandemie heeft ons in 2020 voor ongekende uitdagingen gesteld. Samen met zakelijke partners en leveranciers ondersteunden we onze klanten in alle stadia van de crisis. We hebben drastische schommelingen in de vraag opgevangen en beslissende stappen gezet naar fossielvrije transportsystemen van morgen. We hebben een aanzienlijke verbetering laten zien in onze volume- en kostenflexibiliteit, wat essentiële factoren zijn geweest voor onze inkomstenbestendigheid in 2020. Ondanks een verlies van bijna SEK 100 miljard aan inkomsten hebben we een gecorrigeerd bedrijfsresultaat gerealiseerd van SEK 28,6 miljard met een marge van 8,4%. Ik wil al mijn collega's en onze zakelijke partners bedanken voor hun geweldige inspanningen in deze uiterst moeilijke omstandigheden”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO.


26 februari 2021

Journalisten die meer informatie wensen kunnen contact opnemen met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 76 553 72 29



Ga voor meer informatie naar volvogroup.com

De Volvo Group wil de welvaart verhogen met oplossingen op het gebied van transport en infrastructuur, zoals trucks, bussen, bouwmachines, aandrijfsystemen voor de scheepvaart en industriële toepassingen, en met financiering en services, die de uptime en productiviteit voor onze klanten vergroten. De Volvo Group is opgericht in 1927 en streeft ernaar om de toekomst vorm te geven met duurzame oplossingen voor transport en infrastructuur. Het hoofdkantoor van de Volvo Group bevindt zich in het Zweedse Göteborg. Het bedrijf heeft bijna 100.000 mensen in dienst en bedient klanten in meer dan 190 markten. In 2020 bedroeg de nettoverkoop circa SEK 338 miljard (EUR 33,6 miljard). Volvo-aandelen zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Form background image

Inschrijven voor updates

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release