Volvo Group introduceert Green Finance Framework

Volvo Group introduceert een Green Finance Framework voor de financiering van investeringen en projecten op het gebied van schoner transport. Dit raamwerk krijgt de classificatie 'donkergroen' van CICERO, het centrum voor internationaal klimaat- en milieuonderzoek (CICERO Shades of Green).
1860x1050-news-common-volvo-sign

Als u meer wilt weten over hoe de Volvo Group de transport- en infrastructuursector wil transformeren met duurzamere oplossingen, woont u de uitzending van vandaag bij over de kapitaalmarkten om CET 14.00-16.30 uur

"Duurzaamheid maakt deel uit van ons DNA. Dit loopt uiteen van veiligheid, activiteiten, inkoop, en duurzame en hoogwaardige producten tot constante verbeteringen in het brandstofverbruik van onze voertuigen en machines. We hanteren een holistische benadering voor duurzaamheid en willen graag laten zien dat we deze transitie in alle onderdelen van onze organisatie ondersteunen”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

Binnen het raamwerk kan de Volvo Group groene obligaties en andere groene financieringsinstrumenten uitgeven, projecten en activa die in aanmerking komen, selecteren en beheren, en daarover rapporteren volgens de principes van de International Capital Market Association voor groene obligaties.

Het Green Finance Framework wordt door de onafhankelijke, externe partij CICERO Shades of Green geclassificeerd als Dark Green: hun hoogste niveau. Het raamwerk werkt onder andere met financiering via groene obligaties, groene handelspapieren en groene leningen. De middelen worden toegewezen aan projecten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, en voor de productie van elektrische voertuigen, machines en motoren zonder uitstoot. De middelen zullen ook door Volvo Financial Services worden gebruikt om groene leningen te verstrekken aan klanten die elektrische producten van de Volvo Group kopen.

"Met de introductie van het Green Financing Framework wordt erkend dat de obligatiemarkt een belangrijke rol speelt bij het bereiken van de doelstellingen van het akkoord van Parijs, doordat de financiële ondersteuning van projecten die een grote impact hebben op het verminderen van de CO2-uitstoot," zegt Jan Ytterberg, Volvo Group CFO.

Meer informatie over het raamwerk en de second opinion van CICERO Shade of Green vindt u hier.

 

5 november 2020
 

Journalisten die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 76 553 72 29

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/investors

De Volvo Group wil de welvaart verhogen met oplossingen op het gebied van transport en infrastructuur, zoals trucks, bussen en bouwmachines, met vermogensoplossingen voor maritieme en industriële toepassingen, en met financiering en services die de beschikbaarheid en productiviteit voor onze klanten vergroten.

De Volvo Group is opgericht in 1927 en streeft ernaar om de toekomst vorm te geven met duurzame oplossingen voor transport en infrastructuur. Het hoofdkantoor van de Volvo Group bevindt zich in het Zweedse Göteborg. Het bedrijf heeft bijna 100.000 mensen in dienst en bedient klanten in meer dan 190 markten. In 2019 bedroeg de nettoverkoop ongeveer 432 miljard SEK (40,5 miljard euro). Volvo-aandelen zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Form background image

Inschrijven voor updates

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release