Renault Trucks tekent historische overeenkomst met de Carlsberg Group voor de levering van 20 elektrische trucks

Renault Trucks zet een cruciale stap in de transitie van stedelijke transporten met de aankondiging van een contract met de Carlsberg Group voor de levering van 20 D Wide Z.E. trucks. Deze 100% elektrische trucks van 26 ton, die in 2020 worden geleverd, zullen worden ingezet door de brouwerij Feldschlösschen, de Zwitserse dochteronderneming van de Carlsberg Group.
1860x1050-news-Carlsberg-renault

Renault Trucks streeft naar een snelle transitie in de steden naar elektrische mobiliteit om de kwaliteit van leven te verbeteren en de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen.

Renault Trucks zet een beslissende stap in deze richting met de aankondiging van een contract met de Carlsberg Group voor de levering van 20 D Wide Z.E. trucks aan de brouwerij Feldschlösschen in Zwitserland. 

Bruno Blin, president van Renault Trucks benadrukt: “Het is de eerste order van deze omvang in Europa. Het is voor onze klanten het bewijs dat de transportsector een grote transformatie doormaakt en het weerspiegelt een industriële en commerciële realiteit: deze elektrische trucks van Renault Trucks komen nu van de lopende band en rijden over enkele weken op de Europese wegen.“

Deze 20 D Wide Z.E. 26t Renault-trucks zullen dagelijks ritten van 100 tot 200 km verzorgen om klanten van de brouwer Feldschlösschen op 15 logistieke locaties in Zwitserland te bevoorraden.

Feldschlösschen zet zich in voor een zero emissie-logistiek, onder andere met productielocaties waar het transport per spoor plaatsvindt.

Met een uitgebreide reeks elektrische trucks van 3,1 tot 26 ton voldoet Renault Trucks aan de huidige en toekomstige vereisten van professionele transporteurs die actief zijn in stedelijke omgevingen. Deze trucks zijn bij uitstek geschikt voor activiteiten als vuilnisophaal en distributie. Ze kunnen geruisloze ritten uitvoeren op onconventionele uren, waardoor de kwaliteit van leven voor de lokale bewoners behouden blijft. Renault Trucks D en D Wide Z.E. worden geproduceerd in de fabriek in Blainville-sur-Orne (Calvados, Frankrijk).


5 februari 2020


Neem voor meer informatie contact op met:
Séveryne Molard, Media Relations Renault Trucks, tel: +33 4 81 93 09 52 of e-mail: severyne.molard@renault-trucks.com


Technische specificaties Renault Trucks D Wide Z.E.
- GVW: 26 ton. Gewicht: 27 ton
- Beschikbare wielbasis: 3.900 mm
- Twee elektromotoren met een totaal vermogen van 370 kW (continu vermogen van 260 kW) 
- Maximaal koppel van elektromotoren: 850 Nm
- Maximum koppel achteras: 28 kNm
- Versnellingsbak met twee versnellingen
- Energieopslag: lithium-ionbatterijen, 200 kWh
- Daadwerkelijke actieradius: tot 200 km

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group wil de welvaart verhogen met transportoplossingen zoals trucks, bussen, bouwmachines, aandrijfsystemen voor de scheepvaart en industriële toepassingen, en met financiering en services, die de uptime en productiviteit voor onze klanten vergroten. De Volvo Group is opgericht in 1927 en streeft ernaar om de toekomst vorm te geven met duurzame oplossingen voor transport en infrastructuur. Het hoofdkantoor van de Volvo Group is in het Zweedse Göteborg. Het bedrijf heeft 104.000 mensen in dienst en bedient klanten in meer dan 190 markten. In 2019 bedroeg de nettoverkoop ongeveer 432 miljard SEK (40,5 miljard euro). De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

 

Form background image

Inschrijven voor updates

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release