Samen voor veiligheid

Veiligheid was altijd al een aandachtsgebied voor de Volvo Group. Het zit in ons DNA en het maakt een natuurlijk onderdeel uit van onze toekomst. Eén miljoen verbonden bedrijfsmiddelen voor de klant dragen bij aan onze toch al sterke basis en openen nieuwe mogelijkheden als het gaat om veiligheid.
Samen voor veiligheid

Volvo Group draagt al tientallen jaren bij tot veiliger wegen, van de driepuntsgordel tot de energieabsorberende veiligheidscabine. In de toekomst zijn connectiviteit en big data belangrijke onderdelen bij het herkennen en ontwikkelen van nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Werken met de veiligheid van morgen is een taak met schier oneindige variabelen.

Zo kunnen voertuigen met elkaar communiceren via online verbindingen. Een truck die ijzel tegenkomt op de weg, kan dat doorgeven aan andere verbonden voertuigen in de buurt. Volvo Trucks werkt samen met Volvo Cars om te leren hoe communicatie tussen bedrijfsmiddelen van verschillende merken en modellen kan werken.

Het vinden van partners voor de toekomst is essentieel. Stelt u zich eens de mogelijkheden voor van een systeem dat voertuigen verbindt en informatie gebruikt, niet alleen van voertuigen maar ook van andere verbonden bronnen zoals verkeersstromen, hulpdiensten, parkeerplaatsen en stoplichten.

Een oplossing waar Volvo Bus al mee werkt is Zone Management. Geofencing maakt het mogelijk zones te creëren met toegepaste aanbevelingen, regelgeving of restricties voor voertuigen. Met deze oplossing kan een gemeentebestuur of een stad geluidsniveaus, emissies en snelheid reguleren, bijvoorbeeld buiten scholen of in stadscentra. Door zones met lage snelheden te definiëren is het mogelijk om chauffeurs op de hoogte te stellen van de geldende limiet en ook om actief de snelheid van het voertuig te regelen.

Zone Management laat nog maar een glimp zien van de veiligheidsoplossingen van de toekomst. We staan aan het begin van een nieuw spannend tijdperk. De Volvo Group is er trots op te blijven streven naar nog veiliger oplossingen.

Related News