De Volvo Group creëert nieuw bedrijfsonderdeel voor autonome transportoplossingen

Het nieuwe bedrijfsonderdeel Volvo Autonomous Solutions zorgt voor een snellere ontwikkeling, commercialisering en verkoop van autonome transportoplossingen. Dit stelt de Volvo Group in staat om aan de groeiende vraag te voldoen en optimale oplossingen te bieden aan klanten in segmenten zoals mijnbouw, havens en transport tussen distributiecentra. Dit als aanvulling op de producten en diensten die het bedrijf vandaag al levert.
1860x1050 volvo autonomous

Met wereldwijde ontwikkelingen als een grotere vraag naar transport, het steeds drukkere wegverkeer en grote uitdagingen op milieugebied moet de industrie transportoplossingen bieden die veiliger en efficiënter zijn en een lagere impact op het milieu hebben.

Autonome transportoplossingen, gebaseerd op zelfrijdende en connectiviteitstechnologieën, zijn zeer geschikt voor toepassingen waarbij grote hoeveelheden goederen en materiaal in repetitieve stromen moeten worden verplaatst op vooraf gedefinieerde routes. In dergelijke situaties creëren autonome transportoplossingen waarde voor klanten doordat ze bijdragen aan verbeterde flexibiliteit, leveringsprecisie en productiviteit.

“We hebben te maken met een aanzienlijke toename van vragen van klanten. Dankzij het brede aanbod van de Volvo Group en onze uitgebreide ervaring met verschillende toepassingen hebben we een unieke kans om oplossingen aan te bieden die aan de specifieke behoeften van klanten voldoen. Het was voor ons een logische volgende stap om expertise en middelen te verzamelen in een nieuw bedrijfsonderdeel met een eigen verantwoordelijkheid voor winst en verlies om zo de autonome transportoplossingen naar een hoger niveau te tillen”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO.

De Volvo Group heeft al verschillende autonome transportoplossingen gepresenteerd.  

In het project Electric Site ging het om een steengroeve waar de materiaalverwerking werd geautomatiseerd en geëlektrificeerd. Het resultaat was een veiligere werkomgeving, een verlaging van de exploitatiekosten met 40 procent en een afname van de CO2-uitstoot met 98 procent.

Bij de Brønnøy Kalk-mijn in Noorwegen worden autonome Volvo FH-trucks commercieel ingezet voor het vervoeren van kalksteen over een lengte van vijf kilometer.

Een ander baanbrekend initiatief is het zelfrijdende elektrische voertuig Vera, dat een online verbinding heeft. In haar eerste opdracht gaat Vera deel uitmaken van een geïntegreerde transportoplossing waarbij goederen van een distributiecentrum naar een haventerminal in Göteborg worden vervoerd.

Volvo Autonomous Solutions vormt vanaf 1 januari 2020 een nieuw bedrijfsonderdeel. De financiële resultaten worden gerapporteerd als onderdeel van het Volvo Trucks-segment. Het wervingsproces voor het hoofd van Volvo Autonomous Solutions is begonnen.

 

18 oktober 2019

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 31 323 72 29.

volvogroup.com/press

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen voor financiering en dienstverlening. Bij de Volvo Group werken bijna 105.000 mensen, er zijn productievestigingen in 18 landen en de producten worden verkocht in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de omzet van de Volvo Group circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De Volvo Group is een naamloze vennootschap waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden. De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Form background image

Inschrijven voor updates

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release