De Volvo Group bereikt de mijlpaal van één miljoen verbonden bedrijfsmiddelen voor meer duurzaamheid, uptime en veiligheid

De Volvo Group heeft ruim één miljoen verbonden bedrijfsmiddelen aan klanten geleverd, zoals trucks, bussen, en bouwapparatuur. De grote hoeveelheid gegevens die is verzameld, wordt gebruikt om de productiviteit te verbeteren door de uptime van voertuigen en machines te verhogen, emissies en lawaai te verminderen, en de veiligheid in het verkeer en op werklocaties te verbeteren.
Volvo-group-million

"De Connected Solutions zorgen voor een verhoogde uptime van de voertuigen en bouwmachines voor onze klanten, een betere veiligheid voor chauffeurs, operators en andere weggebruikers, en uiteraard, minder uitstoot van kooldioxide. De eerste miljoen verbonden voertuigen zijn nog maar het begin, we willen toonaangevend blijven op dit gebied", zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

Bij de overdracht vandaag van vier graafmachines aan de Deense klant GSV Materieludlejning werd de magische grens van 1 miljoen verbonden bedrijfsmiddelen overschreden.

"Dit is een belangrijk moment voor de Volvo Group. We zijn verheugd om machines te leveren die niet alleen robuust zijn en berekend op hun taak, maar ook zijn voorzien van Connected Solutions om het dagelijkse werk van de klant te vergemakkelijken", zegt Jens Ejsing, Managing Director van Volvo Construction Equipment Denemarken, terwijl hij de sleutels overhandigde aan Dan O. Vorsholt, CEO van GSV Materieludlejning.

Naarmate steeds meer mensen naar de stad verhuizen, neemt de behoefte aan betere infrastructuur en het vervoer van mensen en goederen toe.

"De Volvo Group is pionier op het gebied van verbonden voertuigen. We maken gebruik van de kennis en de inzichten over connectiviteit die we verkrijgen via strategische samenwerkingsverbanden met klanten en andere partners om de innovatiecyclus te versnellen", zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer bij de Volvo Group.

Volvo Group gebruikt gegevens van 'connected' voertuigen en bouwmachines voor het ontwikkelen van oplossingen die zowel voor de klant als de hele samenleving waardevol zijn.

Zo maken verbonden Volvo-bussen bijvoorbeeld gebruik van Zone Management. Daarmee kan het voertuig zelf gegevens downloaden om te voldoen aan lokale verkeersrestricties zoals emissiezones, geluidszones en snelheidslimieten.

Voor eigenaren van bouwapparatuur, trucks en bussen is uptime van essentieel belang. Dankzij de verzamelde gegevens kan slijtage aan cruciale onderdelen worden voorspeld, onderhoud worden ingepland en kunnen reserveonderdelen vooraf worden besteld. Dit vermindert de stilstandtijd voor de eigenaar, wat leidt tot grotere productiviteit. Dit is bijvoorbeeld wat Renault Trucks biedt met het nieuwe Excellence Predict aanbod.

Het systeem 'Volvo Connect' combineert alle digitale en verbonden services voor de Volvo-truckklanten in één interface, waardoor de dagelijkse truckactiviteiten soepel verlopen. 

Voor de bouwapparatuur stelt het wagenparkbeheersysteem 'CareTrack' klanten en dealers in staat productiviteitsgegevens te monitoren.

En voor de Zweedse klant NCC, ten slotte, is een oplossing voor gewichtscontrole ontwikkeld waarmee de operator van de bouwapparatuur en de vrachtwagenchauffeur de laadcapaciteit in real-time kunnen volgen. Dit resulteert in een transportoplossing met een hogere productiviteit en minder impact op het milieu.

"Connectiviteit verandert de transportsector. Inzichten uit verzamelde gegevens kunnen worden omgezet in waarde voor onze klanten en de samenleving in het algemeen, en transporten worden daarmee productiever, duurzamer en veiliger", zegt Anna Westerberg, Senior Vice President bij Volvo Group Connected Solutions.

Klik om de fotogalerij voor één miljoen verbonden voertuigen te bekijken: volvogroup.com/1Mconnected

3 oktober 2019

Neem voor meer informatie contact op met Claes Eliasson, tel. +46 31 323 72 29.

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group wil de welvaart verhogen met transportoplossingen zoals trucks, bussen en bouwmachines, met vermogensoplossingen voor maritieme en industriële toepassingen, en met financiering en services die de beschikbaarheid en productiviteit voor onze klanten vergroten. De Volvo Group is opgericht in 1927 en streeft ernaar om de toekomst vorm te geven met duurzame oplossingen voor transport en infrastructuur. Het hoofdkantoor van de Volvo Group staat in Göteborg, Zweden. Het bedrijf telt 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de nettoverkoop circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Downloaden

Persbericht--PDF- Format PDF Size 110 KB
Form background image

Abonnementenservice

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release