Verhoogde efficiëntie met connectiviteit

De wereld staat voor uitdagingen op het gebied van globalisering en verstedelijking. De vraag naar nog efficiënter vervoer van zowel mensen als goederen neemt toe. Als het gaat om efficiëntie is uptime essentieel. Connectiviteit is cruciaal om voertuigen en machines in bedrijf te houden.
Verhoogde efficiëntie met connectiviteit

Wanneer de gegevens van verbonden bedrijfsmiddelen van klanten wordt gecombineerd met machinelearning, levert dat nog betere uptimeservices op. Renault Trucks werkt bijvoorbeeld met Excellence Predict, een oplossing die slijtage aan essentiële onderdelen voorspelt, onderhoudsbeurten plant en reserveonderdelen vooraf bestelt. Andere mogelijke oplossingen op basis van gegevens kunnen voertuigen zijn die verkeersinformatie met elkaar delen of wagenparkbeheersystemen die routes in real-time optimaliseren.

Connectiviteit maakt het verwerken met complexe situaties mogelijk, maar kan ook oplossingen bieden voor meer tastbare problemen. Een groot probleem op het gebied van transporten is momenteel het tekort aan chauffeurs. Connectiviteitsgegevens en digitalisering in real-time bieden mogelijkheden om chauffeurs op een flexibelere manier te matchen aan trucks en ladingen. De tijd van chauffeurs is waardevol. Het zoeken naar manieren om chauffeurs te delen of een flexibele opstelling te bieden die is aangepast aan hun individuele behoeften, kan leiden tot een grotere beschikbaarheid van chauffeurs.

Verhoogde productiviteit is essentieel voor transport- en bouwbedrijven. Het benutten van het volledige potentieel aan voertuigen en machines kan leiden tot een hogere productiviteit en een gunstiger ecologische voetafdruk. Een voorbeeld is CareTrack. Dit is een systeem waarmee klanten ladingefficiëntie, het aantal rijcycli en de overbelastingspercentages kunnen controleren.

Het lijdt geen twijfel dat connectiviteit de efficiëntie verhoogt. Andere mogelijke verbonden oplossingen om de productiviteit in de bedrijven van onze klanten te verhogen, kunnen voertuigen zijn die verkeersinformatie met elkaar delen of wagenparkbeheersystemen die routes in real-time optimaliseren.

Related News