Een toekomst van duurzamere oplossingen

De Volvo Group loopt voorop als het gaat om connectiviteit. Met meer dan een miljoen verbonden bedrijfsmiddelen over de hele wereld verwerkt Volvo Group een enorme hoeveelheid gegevens voor klanten, gegevens die kunnen bijdragen aan een betere toekomst.

Een toekomst van duurzamere oplossingen

De Volvo Group zet de gegevens om in inzichten die de klanten ten goede komen en ondersteuning bieden voor efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid.

Brandstofefficiëntie is voor de duurzaamheid erg belangrijk. Gegevensgestuurde coaching van chauffeurs en operators in real-time, of aangepaste software-instellingen voor elke chauffeur, zijn voorbeelden van oplossingen die de brandstofefficiëntie aanzienlijk kunnen verbeteren.

Chauffeurs kunnen feedback krijgen over hoe zuinig hun rijgedrag is, op basis van gegevens van het voertuig. Ze kunnen ook suggesties ontvangen over hoe ze hun rijgedrag kunnen verbeteren, of hoe ze het maximale uit het product kunnen halen. Dit betere begrip van klanten kan ook worden gebruikt bij het ontwikkelen van nieuwe voertuigen en transportoplossingen.

Als het gaat om elektromobiliteit, is het niet alleen zaak elektrische voertuigen en machines te bouwen. Het is ook een kwestie van stappen zetten op maatschappelijk niveau, bijvoorbeeld het ontwikkelen van infrastructuur voor de distributie van energie. Het opladen van een groot voertuig of een omvangrijke machine verschilt van het opladen van een auto, en de energienetwerken zijn nog niet aangepast. Met behulp van de informatie van de huidige verbonden bedrijfsmiddelen van klanten kunnen betere beslissingen worden genomen over hoe verder te handelen op dit gebied.

Hoewel nog wel enkele obstakels moeten worden overwonnen, lijdt het geen twijfel dat connectiviteit de weg vrijmaakt voor duurzamere oplossingen voor transporten en de bouw. We staan aan het begin van een interessante ontwikkeling, waarbij gegevensgestuurde oplossingen een van de sleutels vormen voor een duurzamere toekomst.

Gerelateerd nieuws

Distributie van gratis voedsel in Maleisië

Raak geïnspireerd door de verscheidenheid aan projecten die worden ondersteund door de Seasonal gift 2018. Collega's over de hele wereld zijn hierbij betrokken om de welvaart te bevorderen. Eén voorbeeld hiervan is Volvo Trucks Malaysia. Het ...

Samen voor veiligheid

Veiligheid was altijd al een aandachtsgebied voor de Volvo Group. Het zit in ons DNA en het maakt een natuurlijk onderdeel uit van onze toekomst. Eén miljoen verbonden bedrijfsmiddelen voor de klant dragen bij aan onze toch al sterke basis en ...

Verhoogde efficiëntie met connectiviteit

De wereld staat voor uitdagingen op het gebied van globalisering en verstedelijking. De vraag naar nog efficiënter vervoer van zowel mensen als goederen neemt toe. Als het gaat om efficiëntie is uptime essentieel. Connectiviteit is cruciaal om ...