Volvo Trucks start de verkoop van elektrische trucks voor transporten in de stad

Volvo Trucks kondigt de start aan van de verkoop van de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric op een aantal Europese markten. Daarmee voldoet het bedrijf aan de toenemende vraag naar duurzame transportoplossingen in stedelijke omgevingen.
1860x1050-volvo-trucks-FL-FE-pressrelease

Elektrische trucks produceren geen uitstoot en veroorzaken minder geluidshinder waardoor ze veel mogelijkheden bieden voor stedelijke gebieden. Ten eerste maakt het lagere geluidsniveau het mogelijk om in de vroege ochtend, late avond of zelfs 's nachts goederen te leveren of vuilnis op te halen. Dat heeft een positief effect op de transportlogistiek en de verkeersdrukte in de spits. Ten tweede creëren elektrische trucks vanwege de betere luchtkwaliteit en de lagere geluidshinder nieuwe kansen voor stadsplanning en infrastructuur. Een elektrische truck kan bijvoorbeeld worden ingezet om in gebouwen goederen in te laden en voor transporten in milieuzones. 

“Vanwege de wereldwijde verstedelijking worden logistiek en transporten zonder uitstoot en geluidshinder in steden steeds urgenter. Met de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric voldoen we aan de strenge milieunormen en aan de hoge commerciële eisen van onze klanten”, zegt Jonas Odermalm, VP Product Line Electromobility.

Het is een uitdaging om het laadvermogen te maximaliseren en tegelijkertijd een optimale actieradius te realiseren. 

“De oplossingen van Volvo Trucks zijn gebaseerd op individuele bedrijfsbehoeften die rekening houden met een aantal parameters, zoals rijcycli, laadcapaciteit en routeanalyse, zodat de batterijcapaciteit op de meest efficiënte manier wordt benut”, vervolgt Jonas Odermalm.

Volvo FL Electric en Volvo FE Electric zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal klanten die actief zijn in Göteborg, Zweden. De feedback was zeer positief en de betrokken chauffeurs waren vooral onder de indruk van de responsieve aandrijflijn, de naadloze acceleratie en de stille werking van de trucks. 

“De feedback van klanten is positief”, legt Jonas Odermalm uit, “maar tegelijkertijd is de laadinfrastructuur in de meeste steden nog in ontwikkeling. Daarom werken we met publieke en particuliere partners samen om te komen tot een langetermijnstrategie voor het uitbreiden van de infrastructuur. Het is echter overduidelijk dat de ontwikkeling van de laadinfrastructuur sneller moet.”

Voor de aanpak van de klimaatverandering is de beschikbaarheid nodig van verschillende aandrijflijntechnologieën. 

“Elektrische voertuigen, geladen met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, vormen inderdaad een belangrijke stap in de richting van duurzame stedelijke distributie. Voor het aanpakken van klimaatverandering en andere milieuproblemen is één energiebron echter niet voldoende. Verschillende transportsoorten vereisen verschillende soorten aandrijflijnoplossingen”, concludeert Jonas Odermalm.


Feiten over Volvo FL Electric en Volvo FE Electric

•    De Volvo FL Electric en Volvo FE Electric zijn ontwikkeld voor distributie, afvalinzameling en andere stedelijke transporttoepassingen. 
•    De verkoop start in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland. 
•    De start van de serieproductie is gepland voor maart 2020.
•    De Volvo FL Electric heeft een GVW-capaciteit (bruto voertuiggewicht) van 16 ton en de Volvo FE Electric van 27 ton.


Lees hier meer over de initiatieven van Volvo Trucks op het gebied van elektromobiliteit.


6 november 2019


Link naar afbeeldingen met hoge resolutie.


Neem voor meer informatie contact op met: 
Jan Strandhede, directeur Media Relations, Volvo Trucks
E-mail: jan.strandhede@volvo.com
Telefoon: +46 31 3233715

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen voor financiering en dienstverlening. Bij de Volvo Group werken bijna 105.000 mensen, er zijn productievestigingen in 18 landen en de producten worden verkocht in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de omzet van de Volvo Group circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De Volvo Group is een naamloze vennootschap waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden. De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm. 
 

Form background image

Inschrijven voor updates

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release