Volvo ontvangt grootste order voor elektrische bussen in Europa

Volvo Bus ontvangt grootste order voor elektrische bussen in Europa. Volvo Bus gaat vanaf 2020 157 elektrische bussen leveren aan Transdev. De bussen gaan rijden op een aantal routes in Göteborg. Met deze introductie worden de emissies en de geluidshinder aanzienlijk verminderd. Ook kunnen de elektrische bussen in kwetsbare gebieden of zones met speciale beperkingen rijden.
1860x1050-volvo-buses-transdev-pressrelease

“We zijn erg verheugd dat we Europa's grootste order voor elektrische bussen tot nu hebben binnengehaald, voor maar liefst 157 bussen. Volvo is een pionier in elektromobiliteit en duurzaam openbaar vervoer. We hebben een holistisch systeemperspectief voor steden dat voertuigen, diensten en laadinfrastructuur omvat. We richten ons op oplossingen die een hoge betrouwbaarheid en een hoog serviceniveau bieden voor exploitanten en passagiers. Deze grote order bevestigt dat elektrische bussen al worden erkend als een duurzame en financieel haalbare oplossing voor de eisen die aan openbaar vervoer met hoge capaciteit worden gesteld”, zegt Håkan Agnevall, president van Volvo Bus

“Transdev is momenteel de grootste exploitant van elektrische bussen in Europa en we kennen de uitdagingen van de transitie naar elektrische aandrijving. Daarom zijn we uiterst grondig te werk gegaan bij het kiezen van een partner met een holistische aanpak, een partner die in staat is om zowel bussen als laadinfrastructuur op tijd en met uitstekende uptime te leveren. Het is natuurlijk bijzonder bevredigend dat we kunnen aankondigen dat we Volvo hebben gekozen als onze buspartner in hun thuisstad Göteborg”, zegt Gunnar Schön, CEO van Transdev Zweden

Alle bussen zijn van het onlangs gelanceerde model 7900 Volvo Electric Articulated. De Volvo Electric Articulated kan 150 passagiers vervoeren met een energieverbruik dat 80 procent lager is dan dat van een overeenkomstige dieselbus. De Volvo Electric Articulated combineert een hoge passagierscapaciteit met lage bedrijfskosten. De bussen worden opgeladen bij snellaadstations langs de route met de in de industrie gebruikelijke oplaadinterface OppChargeTM, zodat een zeer efficiënte inzet mogelijk is. Naast de elektrische bussen omvat de order 27 Euro VI-bussen op biodiesel voor regionale activiteiten. 

“Voor ons als mobiliteitsleverancier is het van vitaal belang dat we passagiers altijd een goede service en functionele voertuigen kunnen bieden, maar het is ook belangrijk dat onze chauffeurs een goed werkklimaat hebben. Nieuwe bussen, met name stille elektrische bussen, zorgen niet alleen voor schonere steden maar verbeteren ook de dagelijkse werkomgeving”, legt Gunnar Schön uit.

“Elektromobiliteit creëert fantastische nieuwe kansen voor stadsplanning, omdat emissievrij en stil openbaar vervoer dichter bij de inwoners van de stad kan worden ingezet. Volvo wil toonaangevend zijn in elektrificatie en partner voor steden die duurzame langetermijnoplossingen voor openbaar vervoer voor hun inwoners willen implementeren”, concludeert Håkan Agnevall.


Göteborg, 5 november 2019


Neem voor meer informatie contact op met: 
Joakim Kenndal, Manager Media Relations, Volvo Bus Corporation,                       
telefoon +46 739-02 51 50 of e-mail joakim.kenndal@volvo.com
 

 

Over Transdev:

Als operator en wereldwijde integrator van mobiliteit geeft Transdev - The mobility company - mensen de vrijheid om zich te verplaatsen wanneer en hoe ze dat willen. We zijn er trots op dat we elke dag 11 miljoen passagiersreizen aanbieden dankzij efficiënte, gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke vervoersdiensten die mensen en gemeenschappen met elkaar verbinden.  Onze aanpak wordt ondersteund door langdurige samenwerkingsverbanden met bedrijven en overheden, en door ons oneindige streven naar de veiligste en meest innovatieve mobiliteitsoplossingen. We zijn een team van mensen die mensen bedienen en mobiliteit is wat we doen. Transdev is gezamenlijk eigendom van Caisse des Dépôts Group (66%) en de RETHMANN Group (34%). In 2018 bedroeg de omzet van de groep, die 82.000 werknemers heeft in 18 landen, in totaal 6,9 miljard euro.


Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press 

De Volvo Group is een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen voor financiering en dienstverlening. Bij de Volvo Group werken bijna 105.000 mensen, er zijn productievestigingen in 18 landen en de producten worden verkocht in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de omzet van de Volvo Group circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De Volvo Group is een naamloze vennootschap waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden. De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.
 

Form background image

Inschrijven voor updates

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release