AB Volvo publiceert Jaarlijks duurzaamheidsrapport 2018

Volvo Group heeft vandaag het Jaarlijks duurzaamheidsrapport 2018 gepubliceerd op www.volvogroup.com.
1860x1050-investors-annual-report-2018

Onder het thema Welvaart vergroten beschrijft het rapport de strategie van de Volvo Group en de activiteiten die hebben bijgedragen om van 2018 een recordjaar te maken als het gaat om verkoop en winstgevendheid. Het rapport benadrukt ook de sterke positie van de Volvo Group binnen nieuwe technologieën zoals elektrische voertuigen, automatisering en connectiviteit.

Duurzaamheid vormt de kern van de missie van de Volvo Group in het verhogen van de welvaart door transportoplossingen, en maakt een geïntegreerd onderdeel uit van het jaarverslag en duurzaamheidsverslag, waarin wordt uitgelegd hoe de Volvo Group waarde creëert voor klanten, aandeelhouders en andere belanghebbenden, evenals de samenleving als geheel.

"Onze producten en diensten stellen onze klanten in staat wegen aan te leggen, goederen te verplaatsen, mensen naar hun werk te vervoeren en tal van andere dingen te doen die de maatschappij vormen en het moderne leven mogelijk maken. Naarmate de wereldbevolking blijft groeien, neemt de behoefte aan duurzame transport- en infrastructuuroplossingen toe. Efficiënt en toegankelijk vervoer is een voorwaarde voor economische groei, het bestrijden van armoede en het tegengaan van klimaatverandering. Wij zijn van mening dat de verschuiving naar duurzaam transport geweldige mogelijkheden biedt voor onze klanten, de maatschappij en voor de Volvo Group," zegt Martin Lundstedt, voorzitter en CEO.

De GRI-index van de Volvo Group werd ook gepubliceerd.

12 maart 2019

Journalisten die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met: Claes Eliasson, Head of
Media Relations +46 76-553 72 29.

Voor meer informatie gaat u naar volvogroup.com/press 

De Volvo Group is een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen voor financiering en dienstverlening. Bij de Volvo Group werken circa 105.000 mensen, er zijn productievestigingen in 18 landen en de producten worden verkocht in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de omzet van de Volvo Group circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De Volvo Group is een naamloze vennootschap waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden. De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementenservice

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release