Volvo Group en Samsung SDI gaan strategisch partnerschap aan voor elektromobiliteit

Strategisch partnerschap tussen Volvo Group en Samsung SDI voor het ontwikkelen van accupacks voor de elektrische vrachtwagens van Volvo Group. In samenwerking met Samsung SDI streeft Volvo Group ernaar om de ontwikkeling van elektromobiliteit te versnellen en de mogelijkheden en middelen voor de lange termijn te versterken. Dit is gunstig voor klanten in de verschillende trucksegmenten en markten.
samsung-volvo-group-1860x1050

Het partnerschap heeft betrekking op de gezamenlijke ontwikkeling van accupacks die specifiek zijn bedoeld voor trucktoepassingen van Volvo Group. Samsung SDI wil batterijcellen en -modules leveren om aan de vraag naar elektrische trucks van de Volvo Group te voldoen. Het is de bedoeling dat Volvo Group de accupacktechnologie van Samsung SDI zal gebruiken voor assemblage in de productieactiviteiten van Volvo Group. 

"Volvo Group is een van 's werelds grootste fabrikanten van bedrijfsvoertuigen. Met elektrische oplossingen worden de toenemende transportbehoeften op een schonere en stillere manier vervuld, wat nieuwe mogelijkheden voor onze klanten en de samenleving als geheel biedt. Het partnerschap met Samsung SDI is een belangrijke volgende stap op weg naar het aanbieden van 's werelds meest duurzame transportsysteem met fossielvrije alternatieven voor onze bedrijfsvoertuigen", zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

"Samsung SDI vindt het een voorrecht om dit strategische partnerschap met de Volvo Group aan te gaan. Omdat we ons bevinden in verschillende mobiliteits- en transportsectoren, gaat dit partnerschap ongetwijfeld superieure oplossingen opleveren met betrekking tot energie, veiligheid en duurzaamheid voor de commerciële voertuigindustrie en daarbuiten. We zijn ervan overtuigd dat dit partnerschap het marktleiderschap van de twee bedrijven op de lange termijn veilig zal stellen", zegt Young-Hyun Jun, CEO Samsung SDI.

"We verwelkomen de expertise van Samsung SDI in de Volvo Group. Met deze samenwerking zijn we goed gepositioneerd om aan de toegenomen marktvraag te voldoen. Door gebruik te maken van de uitgebreide kennis van batterijtechnologie van Samsung wordt onze krachtige elektromobiliteitstechnologie nog sterker", zegt Andrea Fuder, Chief Purchasing Officer van de Volvo Group.

Neem voor meer informatie contact op met Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations,
+46 31 323 72 29.
 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group wil de welvaart verhogen met transportoplossingen zoals trucks, bussen en bouwmachines, met vermogensoplossingen voor maritieme en industriële toepassingen, en met financiering en services die de beschikbaarheid en productiviteit voor onze klanten vergroten. De Volvo Group is opgericht in 1927 en streeft ernaar om de toekomst vorm te geven met duurzame oplossingen voor transport en infrastructuur. Het hoofdkantoor van de Volvo Group staat in Göteborg, Zweden. Het bedrijf telt 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de nettoverkoop circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementenservice

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release