Nils Jaeger benoemd tot President Volvo Autonomous Solutions

Nils Jaeger, nu nog President voor de regio EMEA bij Volvo Financial Services, is benoemd tot President van het nieuwe Volvo Group-bedrijfsonderdeel Volvo Autonomous Solutions. Hij gaat rapporteren aan de Volvo Group President en CEO Martin Lundstedt en wordt lid van het managementteam van de Volvo Group.
1860x1050-vas-nils-jaeger

Nils Jaeger (1969) is sinds 2014 President van de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) bij Volvo Financial Services. Voordat hij bij de Volvo Group ging werken, bekleedde hij verschillende leidinggevende functies bij John Deere.  

Als President van Volvo Autonomous Solutions geeft Nils Jaeger leiding aan een nieuw bedrijfsonderdeel dat verantwoordelijk is voor het verder versnellen van de ontwikkeling, commercialisering en verkoop van autonome transportoplossingen van de Volvo Group. Autonome transportoplossingen, gebaseerd op zelfrijdende en connectiviteitstechnologieën, zijn zeer geschikt voor toepassingen waarbij grote hoeveelheden goederen en materiaal in repetitieve stromen moeten worden verplaatst op vooraf gedefinieerde routes. In dergelijke situaties creëren autonome transportoplossingen waarde voor klanten doordat ze bijdragen aan verbeterde flexibiliteit, leveringsprecisie en productiviteit.

“Nils Jaeger heeft uitgebreide ervaring met het werken aan totaaloplossingen voor onze klanten. Het Volvo Autonomous Solutions team kan zo aan de groeiende vraag voldoen en optimale oplossingen bieden aan klanten in segmenten zoals mijnbouw, havens en transport tussen distributiecentra. Dit als aanvulling op de producten en diensten die het bedrijf vandaag al levert”, aldus Martin Lundstedt. 

Volvo Autonomous Solutions gaat vanaf 1 januari 2020 een nieuw bedrijfsonderdeel vormen en Nils Jaeger neemt vanaf dat moment de functie van President en Head of Solutions op zich. Het wervingsproces voor zijn opvolger begint nu. 
 

20 december 2019


Neem voor meer informatie contact op met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 31 323 72 29. 


AB Volvo (publ) is verplicht om deze informatie openbaar te maken vanwege de Europese Verordening marktmisbruik (Market Abuse Regulation, MAR) en de regelgeving voor aandelenmarkten. Deze informatie is voor publicatie vrijgegeven door het bureau van de hierboven vermelde contactpersoon, om 08.30 CET op 20 december 2019.


Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group wil de welvaart verhogen met transportoplossingen zoals trucks, bussen, bouwmachines, aandrijfsystemen voor de scheepvaart en industriële toepassingen, en met financiering en services, die de uptime en productiviteit voor onze klanten vergroten. De Volvo Group is opgericht in 1927 en streeft ernaar om de toekomst vorm te geven met duurzame oplossingen voor transport en infrastructuur. Het hoofdkantoor van de Volvo Group staat in Göteborg, Zweden. Het bedrijf telt 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de nettoverkoop circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.
 

Form background image

Subscription Service

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release