Volvo Group Venture Capital investeert in Autotech Ventures

Volvo Group Venture Capital AB investeert in Autotech Ventures, een toonaangevend Amerikaans investeringsfonds dat zich richt op startende grondverzetbedrijven.
1860x1050-autotech-volvo

Autotech Ventures is een investeringsmaatschappij in Silicon Valley dat meer dan 200 miljoen dollar beheert en zich richt op de grondverzetsector die 3 biljoen dollar waard is. 

Zelfrijdende geëlektrificeerde voertuigen met een online verbinding en samenhangende mobiliteitservices hebben gezorgd voor een aardverschuiving in de grondverzetsector. Het team van Autotech Ventures combineert diepgaande kennis en inzichten uit de grondverzetsector met ruime ervaring met risicokapitaalinvesteringen. 

“Door de samenwerking met Autotech Ventures willen we nu in contact komen met meer starters op wereldniveau die onze sector transformeren”, zegt Anna Westerberg, waarnemend CEO van Volvo Group Venture Capital en Senior Vice President, Connected Solutions van Volvo Group.

”De investering biedt Volvo Group Venture Capital een verbeterde stroom met deals, maar ook toegang tot diepgaande kennis van de sector en relevante netwerken”, zegt Dan Tram Investment Director, Volvo Group Venture Capital in Silicon Valley.

De rol van Volvo Group Venture Capital is om te investeren in innovatieve bedrijven die voorop lopen in servicegerichtheid en productdifferentiatie, en de samenwerking tussen startende bedrijven en de Volvo Group te ondersteunen. 

Op basis van de trends die de toekomst van het transport bepalen en strategische prioriteiten richt Volvo Group Venture Capital zich momenteel met name op investeringen in autonome oplossingen, connected services en elektromobiliteit. De scope is wereldwijd met een focus op Europa en Noord-Amerika.

De transactie heeft geen significante invloed op de winst of de financiële positie van de Volvo Group.


9 december 2019


Neem voor meer informatie contact op met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 31 323 72 29. 
volvogroup.com/press

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen voor financiering en dienstverlening. Bij de Volvo Group werken bijna 105.000 mensen, er zijn productievestigingen in 18 landen en de producten worden verkocht in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de omzet van de Volvo Group circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De Volvo Group is een naamloze vennootschap waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden. De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Work with us

Ontvang het nieuwste eerst

Inschrijven voor updates

  • Persberichten
  • Interimrapporten
  • Jaarrapporten
stayupdated form description
BEDANKT!
Inschrijving geactiveerd

Gerelateerd nieuws

De Volvo Group verbindt zich aan het initiatief Science Based Targets

De Volvo Group zet de volgende stap in het aanpassen en toekomstbestendig maken van het bedrijf in lijn met de ambities van het klimaatakkoord van Parijs. De ambitie van de Volvo Group is dat het bedrijf uiterlijk in 2050 netto nul emissies ...

Volvo Group introduceert Green Finance Framework

Volvo Group introduceert een Green Finance Framework voor de financiering van investeringen en projecten op het gebied van schoner transport. Dit raamwerk krijgt de classificatie 'donkergroen' van CICERO, het centrum voor internationaal klimaat- en ...

Volvo Group – derde kwartaal 2020

“In het derde kwartaal is de inzet van trucks en machines geleidelijk verbeterd naarmate de COVID-19-restricties werden versoepeld. Tegen het einde van het kwartaal lagen de transportactiviteiten in de meeste markten weer op ongeveer hetzelfde niveau ...