Volvo Group Venture Capital investeert in Autotech Ventures

Volvo Group Venture Capital AB investeert in Autotech Ventures, een toonaangevend Amerikaans investeringsfonds dat zich richt op startende grondverzetbedrijven.
1860x1050-autotech-volvo

Autotech Ventures is een investeringsmaatschappij in Silicon Valley dat meer dan 200 miljoen dollar beheert en zich richt op de grondverzetsector die 3 biljoen dollar waard is. 

Zelfrijdende geëlektrificeerde voertuigen met een online verbinding en samenhangende mobiliteitservices hebben gezorgd voor een aardverschuiving in de grondverzetsector. Het team van Autotech Ventures combineert diepgaande kennis en inzichten uit de grondverzetsector met ruime ervaring met risicokapitaalinvesteringen. 

“Door de samenwerking met Autotech Ventures willen we nu in contact komen met meer starters op wereldniveau die onze sector transformeren”, zegt Anna Westerberg, waarnemend CEO van Volvo Group Venture Capital en Senior Vice President, Connected Solutions van Volvo Group.

”De investering biedt Volvo Group Venture Capital een verbeterde stroom met deals, maar ook toegang tot diepgaande kennis van de sector en relevante netwerken”, zegt Dan Tram Investment Director, Volvo Group Venture Capital in Silicon Valley.

De rol van Volvo Group Venture Capital is om te investeren in innovatieve bedrijven die voorop lopen in servicegerichtheid en productdifferentiatie, en de samenwerking tussen startende bedrijven en de Volvo Group te ondersteunen. 

Op basis van de trends die de toekomst van het transport bepalen en strategische prioriteiten richt Volvo Group Venture Capital zich momenteel met name op investeringen in autonome oplossingen, connected services en elektromobiliteit. De scope is wereldwijd met een focus op Europa en Noord-Amerika.

De transactie heeft geen significante invloed op de winst of de financiële positie van de Volvo Group.


9 december 2019


Neem voor meer informatie contact op met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 31 323 72 29. 
volvogroup.com/press

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen voor financiering en dienstverlening. Bij de Volvo Group werken bijna 105.000 mensen, er zijn productievestigingen in 18 landen en de producten worden verkocht in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de omzet van de Volvo Group circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De Volvo Group is een naamloze vennootschap waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden. De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Work with us

Ontvang het nieuwste eerst

Inschrijven voor updates

  • Persberichten
  • Interimrapporten
  • Jaarrapporten
stayupdated form description
BEDANKT!
Inschrijving geactiveerd

Gerelateerd nieuws

Daimler Truck AG en de Volvo Group voltooien de oprichting van een joint venture op het gebied van brandstofcellen: cellcentric

Göteborg (Zweden)/Stuttgart (Duitsland): Daimler Truck AG en de Volvo Group hebben vandaag de transactie voltooid van de eerder aangekondigde joint venture op het gebied van brandstofcellen. De Volvo Group verwierf 50 procent van de partnerbelangen ...

AB Volvo publiceert Jaarlijks duurzaamheidsrapport voor 2020

Volvo Group heeft vandaag het Jaarlijkse duurzaamheidsrapport voor 2020 gepubliceerd op www.volvogroup.com. Het was een jaar met veel uitdagingen, maar toch heeft de Volvo Group een goede winstgevendheid behaald en haar financiële positie versterkt....

Volvo Group - het vierde kwartaal en het volledige jaar 2020

“De wereldwijde pandemie heeft ons in 2020 voor ongekende uitdagingen gesteld. Samen met zakelijke partners en leveranciers ondersteunden we onze klanten in alle stadia van de crisis. We hebben drastische schommelingen in de vraag opgevangen en ...