Volvo Group Venture Capital investeert in software voor autonome mobiliteit

Volvo Group Venture Capital AB investeert in Apex.AI, een toonaangevend softwarebedrijf in autonome mobiliteit. De investering is bedoeld voor de financiering van een veilig en gecertificeerd softwareraamwerk voor autonome systemen.
1860x1050-apex-volvo

Apex.AI, een bedrijf dat sinds 2017 is gevestigd in Palo Alto in Californië, bouwt aan een automotive versie van een robotbesturingssysteem (ROS), op basis van een bestaand openbron-softwareraamwerk dat vaak wordt gebruikt in robotica en autonome systemen. Met de veiligere en betrouwbaardere ROS-versie die Apex.AI gaat leveren en die wordt gecertificeerd volgens de functionele veiligheidsnorm ISO 26262, kunnen bedrijven hun autonome voertuigprojecten in productie nemen.

“We investeren graag in een bedrijf dat de ontwikkeling van gecertificeerde veiligheidssystemen gemakkelijker maakt”, zegt Anna Westerberg, waarnemend CEO van Volvo Group Venture Capital en SVP Connected Solutions van Volvo Group.

“Apex.AI heeft een veelbelovend productaanbod met een belangrijk commercieel inzetbaar potentieel voor autonome systemen”, zegt Dan Tram, Investment Director van Volvo Group Venture Capital, gevestigd in Silicon Valley.  

De rol van Volvo Group Venture Capital is om te investeren in innovatieve bedrijven die voorop lopen in servicegerichtheid en productdifferentiatie, en de samenwerking tussen startende bedrijven en de Volvo Group te ondersteunen. 

Op basis van de trends die de toekomst van het transport bepalen en strategische prioriteiten richt Volvo Group Venture Capital zich momenteel met name op investeringen in autonome oplossingen, connected services en elektromobiliteit. De scope is wereldwijd met een focus op Europa en Noord-Amerika.


De transactie heeft geen significante invloed op de winst of de financiële positie van de Volvo Group.


5 december 2019


Neem voor meer informatie contact op met:
Anna Abenius, Volvo Group Media Relations, +46 73-902 38 28 
volvogroup.com/press

 


Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen voor financiering en dienstverlening. Bij de Volvo Group werken bijna 105.000 mensen, er zijn productievestigingen in 18 landen en de producten worden verkocht in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de omzet van de Volvo Group circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De Volvo Group is een naamloze vennootschap waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden. De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm. 

Work with us

Ontvang het nieuwste eerst

Inschrijven voor updates

  • Persberichten
  • Interimrapporten
  • Jaarrapporten
stayupdated form description
BEDANKT!
Inschrijving geactiveerd

Gerelateerd nieuws

De Volvo Group verbindt zich aan het initiatief Science Based Targets

De Volvo Group zet de volgende stap in het aanpassen en toekomstbestendig maken van het bedrijf in lijn met de ambities van het klimaatakkoord van Parijs. De ambitie van de Volvo Group is dat het bedrijf uiterlijk in 2050 netto nul emissies ...

Volvo Group introduceert Green Finance Framework

Volvo Group introduceert een Green Finance Framework voor de financiering van investeringen en projecten op het gebied van schoner transport. Dit raamwerk krijgt de classificatie 'donkergroen' van CICERO, het centrum voor internationaal klimaat- en ...

Volvo Group – derde kwartaal 2020

“In het derde kwartaal is de inzet van trucks en machines geleidelijk verbeterd naarmate de COVID-19-restricties werden versoepeld. Tegen het einde van het kwartaal lagen de transportactiviteiten in de meeste markten weer op ongeveer hetzelfde niveau ...