Volvo Group Venture Capital investeert in software voor autonome mobiliteit

Volvo Group Venture Capital AB investeert in Apex.AI, een toonaangevend softwarebedrijf in autonome mobiliteit. De investering is bedoeld voor de financiering van een veilig en gecertificeerd softwareraamwerk voor autonome systemen.
1860x1050-apex-volvo

Apex.AI, een bedrijf dat sinds 2017 is gevestigd in Palo Alto in Californië, bouwt aan een automotive versie van een robotbesturingssysteem (ROS), op basis van een bestaand openbron-softwareraamwerk dat vaak wordt gebruikt in robotica en autonome systemen. Met de veiligere en betrouwbaardere ROS-versie die Apex.AI gaat leveren en die wordt gecertificeerd volgens de functionele veiligheidsnorm ISO 26262, kunnen bedrijven hun autonome voertuigprojecten in productie nemen.

“We investeren graag in een bedrijf dat de ontwikkeling van gecertificeerde veiligheidssystemen gemakkelijker maakt”, zegt Anna Westerberg, waarnemend CEO van Volvo Group Venture Capital en SVP Connected Solutions van Volvo Group.

“Apex.AI heeft een veelbelovend productaanbod met een belangrijk commercieel inzetbaar potentieel voor autonome systemen”, zegt Dan Tram, Investment Director van Volvo Group Venture Capital, gevestigd in Silicon Valley.  

De rol van Volvo Group Venture Capital is om te investeren in innovatieve bedrijven die voorop lopen in servicegerichtheid en productdifferentiatie, en de samenwerking tussen startende bedrijven en de Volvo Group te ondersteunen. 

Op basis van de trends die de toekomst van het transport bepalen en strategische prioriteiten richt Volvo Group Venture Capital zich momenteel met name op investeringen in autonome oplossingen, connected services en elektromobiliteit. De scope is wereldwijd met een focus op Europa en Noord-Amerika.


De transactie heeft geen significante invloed op de winst of de financiële positie van de Volvo Group.


5 december 2019


Neem voor meer informatie contact op met:
Anna Abenius, Volvo Group Media Relations, +46 73-902 38 28 
volvogroup.com/press

 


Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press

De Volvo Group is een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. De Volvo Group biedt bovendien complete oplossingen voor financiering en dienstverlening. Bij de Volvo Group werken bijna 105.000 mensen, er zijn productievestigingen in 18 landen en de producten worden verkocht in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de omzet van de Volvo Group circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De Volvo Group is een naamloze vennootschap waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Göteborg, Zweden. De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm. 

Work with us

Ontvang het nieuwste eerst

Inschrijven voor updates

  • Persberichten
  • Interimrapporten
  • Jaarrapporten
stayupdated form description
BEDANKT!
Inschrijving geactiveerd

Gerelateerd nieuws

Daimler Truck AG en de Volvo Group voltooien de oprichting van een joint venture op het gebied van brandstofcellen: cellcentric

Göteborg (Zweden)/Stuttgart (Duitsland): Daimler Truck AG en de Volvo Group hebben vandaag de transactie voltooid van de eerder aangekondigde joint venture op het gebied van brandstofcellen. De Volvo Group verwierf 50 procent van de partnerbelangen ...

AB Volvo publiceert Jaarlijks duurzaamheidsrapport voor 2020

Volvo Group heeft vandaag het Jaarlijkse duurzaamheidsrapport voor 2020 gepubliceerd op www.volvogroup.com. Het was een jaar met veel uitdagingen, maar toch heeft de Volvo Group een goede winstgevendheid behaald en haar financiële positie versterkt....

Volvo Group - het vierde kwartaal en het volledige jaar 2020

“De wereldwijde pandemie heeft ons in 2020 voor ongekende uitdagingen gesteld. Samen met zakelijke partners en leveranciers ondersteunden we onze klanten in alle stadia van de crisis. We hebben drastische schommelingen in de vraag opgevangen en ...