Distributie van gratis voedsel in Maleisië

Raak geïnspireerd door de verscheidenheid aan projecten die worden ondersteund door de Seasonal gift 2018. Collega's over de hele wereld zijn hierbij betrokken om de welvaart te bevorderen. Eén voorbeeld hiervan is Volvo Trucks Malaysia. Het bedrijf heeft een truck gedoneerd aan de Kechara Soup Kitchen Society die gratis voedsel uitdeelt op straat.
Distributie van gratis voedsel in Maleisië | Volvo Group

Volvo Trucks Malaysia schenkt een Volvo-bakwagen met aangepaste opbouw aan de Kechara Soup Kitchen Society (KSK). Deze geregistreerde non-profitorganisatie levert voedsel en medische basiszorg aan daklozen en arme gemeenschappen in Maleisië.

Voedselinzameling
De truck zal na overhandiging aan KSK dienst doen als een multifunctioneel voertuig voor voedselinzameling en distributie, mobiele kliniek en mobiele ruimte voor educatieve activiteiten voor arme gemeenschappen op het platteland.

De beslissing om een truck aan KSK te schenken was logisch. Het liefdadigheidswerk ligt volledig in lijn met de kernwaarden van Volvo Trucks: kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu. KSK beheert actief een voedselbankprogramma maar kreeg te maken met steeds meer logistieke uitdagingen. Een zware truck kan KSK echt helpen om effectiever te werken ten behoeve van de gemeenschappen.  

Mobiele kliniek
KSK is opgericht in 2006 als een non-profitorganisatie die gratis eten, drinken en eerste hulp aanbiedt aan daklozen en mensen in nood, ongeacht ras of religie. In de loop der jaren heeft KSK ook een mobiele kliniek opgezet die gratis gezondheidscontroles en adviesdiensten biedt aan daklozen en armen, en een voedselbankprogramma via samenwerkingsverbanden met bedrijven zoals Tesco, AEON en The Westin Hotel.

De organisatie werkt op basis van het motto 'Hunger Knows No Barriers' en de overtuiging dat compassie met minderbedeelden zo breed mogelijk moet zijn. Sinds het begin heeft KSK tot nu toe meer dan 1,5 miljoen maaltijden verstrekt.

Verhoog de efficiëntie
Henry Ooi, president van KSK, zei: “We zijn zeer vereerd met de vrijgevigheid van Volvo Trucks Malaysia. Via ons voedselbankprogramma zamelen we een grote hoeveelheid voedseloverschotten in van donateurs en distribueren dat dagelijks op meerdere locaties. Daarbij moeten onze chauffeurs meerdere ritten maken, omdat we maar een klein voertuig hebben. Met de gedoneerde truck van Volvo Trucks kunnen we ongetwijfeld onze efficiëntie en capaciteit verhogen, waardoor we tijd besparen en voedselverspilling voorkomen. We zullen zeker ook meer mensen in de gemeenschap kunnen helpen. Hiervoor zijn we enorm dankbaar.” 

Overhandiging 2020
Na de donatie duurt het nog een paar maanden voordat de truck helemaal klaar is, van het ontwerpen, plannen en bouwen van de aangepaste truckcarrosserie tot het afhandelen van zaken met betrekking tot vergunningen en goedkeuringen. De daadwerkelijke overdracht van de voltooide truck vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van 2020. Naast het doneren van de truck met aangepaste opbouw dekt Volvo Trucks Malaysia ook de kosten voor het verkrijgen van het vrachtwagenrijbewijs (vereist om zware voertuigen in Maleisië te bedienen) voor de chauffeurs en de kosten voor reparaties en onderhoud.

Bovendien krijgen de truckchauffeurs van KSK ook een gratis training om alle veiligheids- en brandstofbesparingsfuncties van de Volvo FM-truck onder de knie te krijgen. 

Beter begrip
Ondertussen worden klanten en werknemers van Volvo Trucks Malaysia aangemoedigd om mee te doen en vrijwilligerswerk te doen bij de Soup Kitchen, niet alleen om een beter inzicht te krijgen in de behoefte van de kansarme gemeenschap, maar in de hoop dat er op de lange termijn meer vrijwilligers komen voor het liefdadigheidswerk van KSK.

Info Seasonal gift 2018

Namens alle werknemers doet Volvo Group jaarlijks een gift aan liefdadigheidswerk. Bij de Volvo Group Seasonal Gift 2018 hebben zeven projecten van de Volvo Group financiering ontvangen uit naam van alle werknemers. Het doel van het seizoensgeschenk is om een verschil te maken in de lokale gemeenschappen, dicht bij markten en werknemers.

Het kan gaan om externe, interne of gezamenlijke projecten tussen Volvo Group en een externe organisatie. Op deze manier worden maatschappelijke doelen ondersteund en kunnen medewerkers als goede burgers welvaart in de praktijk stimuleren.

Related News