Baanbrekende innovaties voor toekomstige autonome en elektrische transportoplossingen

De Volvo Group volhardt in zijn verreikende streven om transportoplossingen van de volgende generatie te ontwikkelen. Twee recente voorbeelden omvatten een systeem waarbij autonome elektrische voertuigen worden gecoördineerd met het oog op een ​​zo efficiënt en veilig mogelijk vervoer van goederen, alsook een nieuw concept voor een compacte elektrische wiellader.

Op 12 september werd de nieuwe oplossing voor goederentransport voor het eerst bekendgemaakt tijdens de Innovation Summit van de Volvo Group in Berlijn. Het gaat om autonome elektrische voertuigen die draadloos verbonden zijn met een transportcontrolecentrum.

Het controlecentrum bewaakt parameters zoals de locatie van elk voertuig, de laadlast en de lading van de batterij, en gebruikt deze gegevens om ervoor te zorgen dat de algemene vlootlogistiek en de goederen- en voertuigstroom zo efficiënt mogelijk verlopen.

Het systeem is bedoeld voor gebruik in gebieden met korte afstanden, grote vrachtvolumes en hoge leveringsprecisie, bijvoorbeeld tussen logistieke hubs.

“Dit is nog een ander resultaat van de spannende en innovatieve oplossingen die we gebruiken op het vlak van automatisering, elektromobiliteit en connectiviteit”, zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer Volvo Group. “Het is een bewijs van de enorme expertise van de Volvo Group en onze solide technologische knowhow.”

Door de geavanceerde technologie van elektrische Volvo-bussen verder te ontwikkelen, kan de Volvo Group deze aanpassen aan de elektrificatie van verschillende voertuigcategorieën, zoals vrachtwagens, bouwmachines en maritieme en industriële toepassingen. Tegelijkertijd deed de Volvo Group jarenlang diepgaand onderzoek naar autonome voertuigen en stelde de groep meerdere zelfrijdende conceptvoertuigen voor.

“Dit plaatst ons in een unieke positie voor de ontwikkeling van transportoplossingen van de volgende generatie. Nu blijven we onze ontwikkeling in een snel tempo voortzetten”, zegt Lars Stenqvist.

De nieuwe oplossing voor goederentransport zal verder worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met relevante klanten.

Op de Innovation Summit in Berlijn stelde de Volvo Group ook zijn LX2-bouwmachine voor, een concept voor een elektrische compacte wiellader. Het prototype van de tweede generatie maakt deel uit van een onderzoeksproject en is nog niet in de handel verkrijgbaar. De LX2 levert veel lagere geluidsniveaus, een verbeterde efficiëntie en lagere bedrijfskosten in vergelijking met zijn conventionele tegenhangers.

Bekijk hier de video.https://youtu.be/a97H4hxwS6o 

Blijf verbonden met ons via alle sociale netwerken die gebruikmaken van #VolvoGroupSummit.

12 september 2018

Voor meer informatie neemt u contact op met Anna Arbius op het nummer +46 (0)31 322 2993.

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press 

De Volvo Group is één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt bovendien totaaloplossingen voor financiering en dienstverlening. De Volvo Group stelt bijna 100.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2017 bedroeg de verkoop van de Volvo Group 35 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

.

Work with us

Het laatste nieuws, vers van de pers

Abonnementendienst

  • Persberichten
  • Tussentijdse verslagen
  • Jaarverslagen
stayupdated form description
BEDANKT
Abonnement geactiveerd

Gerelateerd nieuws

Daimler Truck AG en de Volvo Group voltooien de oprichting van een joint venture op het gebied van brandstofcellen: cellcentric

Göteborg (Zweden)/Stuttgart (Duitsland): Daimler Truck AG en de Volvo Group hebben vandaag de transactie voltooid van de eerder aangekondigde joint venture op het gebied van brandstofcellen. De Volvo Group verwierf 50 procent van de partnerbelangen ...

AB Volvo publiceert Jaarlijks duurzaamheidsrapport voor 2020

Volvo Group heeft vandaag het Jaarlijkse duurzaamheidsrapport voor 2020 gepubliceerd op www.volvogroup.com. Het was een jaar met veel uitdagingen, maar toch heeft de Volvo Group een goede winstgevendheid behaald en haar financiële positie versterkt....

Volvo Group - het vierde kwartaal en het volledige jaar 2020

“De wereldwijde pandemie heeft ons in 2020 voor ongekende uitdagingen gesteld. Samen met zakelijke partners en leveranciers ondersteunden we onze klanten in alle stadia van de crisis. We hebben drastische schommelingen in de vraag opgevangen en ...