In 2019 begint Volvo Trucks elektrische trucks te verkopen

In 2019 begint Volvo Trucks middelzware elektrische trucks te verkopen in Europa. De eerste trucks worden dit jaar al in gebruik genomen, in samenwerking met enkele geselecteerde referentieklanten. “Elektromobiliteit ligt volledig in dezelfde lijn als het initiatief van Volvo Trucks om op lange termijn bij te dragen aan duurzame stedelijke ontwikkeling en emissies te elimineren”, vertelt Claes Nilsson, President Volvo Trucks.
delivery1860x1050

Elektrische trucks reduceren het lawaai en de emissies drastisch en creëren nieuwe manieren om de logistiek te beheren. Meer transportopdrachten kunnen 's nachts uitgevoerd worden en minder trucks moeten strijden om een plek op de weg tijdens de spitsuren.

“Onze technologie en knowhow op het vlak van elektromobiliteit zijn gebaseerd op beproefde commerciële oplossingen die al gebruikt worden voor elektrische bussen van Volvo en oplossingen die al in 2010 gelanceerd werden in hybride trucks van Volvo. De voertuigen zelf vormen slechts een deel van wat er nodig is om van grootschalige elektrificatie een succes te maken”, vertelt Jonas Odermalm, Head of Product Strategy Medium Duty Vehicles bij Volvo Trucks.

Duurzaam transport op lange termijn mogelijk maken is een complexe kwestie waarvoor een holistische aanpak en een ruim aantal maatregelen nodig zijn.

“We werken nauw samen met klanten, steden, leveranciers van oplaadinfrastructuur en andere belangrijke betrokkenen om het nodige kader voor elektrische trucks te creëren”, zegt Jonas Odermalm.

Claes Nilsson, President Volvo Trucks besluit:
”Wij geloven in volledige elektrificatie voor stedelijke distributie als een eerste stap. We werken echter ook aan elektrificatie voor andere transporttoepassingen. Dit is slechts het begin”, zegt hij.

Achtergrond
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie en de VN zal 60 procent van de wereldbevolking - ongeveer 5 miljard mensen - tegen 2030 in de stad wonen. Dat is een stijging van meer dan 1 miljard ten opzichte van vandaag. Het snelle tempo van de verstedelijking zal ongelofelijk veel eisen van de verkeerssystemen, die vaak nu al niet meer volstaan om aan de eisen te voldoen. Binnen de EU zullen files en gerelateerde verkeersproblemen naar schatting ongeveer 100 miljard euro per jaar kosten.

2018-01-23

Neem voor meer informatie contact op met:
Fredrik Klevenfeldt
Director Public Relations and Social Media
Volvo Trucks
Tel: +46 31 322 1106; e-mail:fredrik.klevenfeldt@volvo.com

Ga voor video's van hoge kwaliteit voor uitzending, ter ondersteuning van dit persbericht en andere informatie naarhttp://www.thenewsmarket.com/volvotrucks 
Foto's en filmpjes voor de pers zijn beschikbaar in de foto- en filmgalerij van Volvo Trucks op http://images.volvotrucks.com 

Volvo Trucks biedt complete transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten, met een volledig assortiment middelzware tot zware trucks. Klantenondersteuning gebeurt via een wereldwijd netwerk van 2000 dealers en werkplaatsen in meer dan 120 landen. Volvo-trucks worden geassembleerd in 15 landen wereldwijd. In 2016 werden wereldwijd meer dan 102.800 Volvo-trucks geleverd. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, één van 's werelds leidende fabrikanten van trucks, bussen en bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt bovendien oplossingen voor financiering en dienstverlening. Het werk van Volvo is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en milieuzorg.