Melker Jernberg aangesteld als President van Volvo Construction Equipment

Melker Jernberg is aangesteld als President van Volvo Construction Equipment en als lid van de Executive Board van de Volvo Group.
Melker Jernberg

Melker Jernberg werd geboren in 1968 en is momenteel President en CEO van het Zweedse metaalbedrijf Höganäs AB. Daarvoor werkte hij als Executive Vice President en Head of Business Area EMEA bij de Zweedse staalfabrikant SSAB. Melker Jernberg begint in zijn nieuwe functie op 1 januari 2018.

Melker Jernberg vervangt Martin Weissburg, die om familiale redenen beslist heeft terug te gaan naar de V.S. en daar aan de slag gaat als Senior Advisor voor Martin Lundstedt, President en CEO van Volvo. Martin Weissburg gaat werken in Greensboro, V.S.

“Dankzij zijn sterk leiderschap heeft Martin Weissburg een instrumentale rol gespeeld om de prestaties van Volvo Construction Equipment aanzienlijk te verbeteren. Hij blijft leidinggevende posities binnen de Volvo Group bekleden. Martin Weissburg blijft zijn functie uitvoeren tot eind 2017 en zal zijn nieuwe functie als mijn Senior Advisor beginnen in de loop van het eerste kwartaal van 2018”, vertelt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

Wereldwijd nieuws