Volvo Group Connected Solutions Innovation Lab

Big data is al jarenlang een modewoord. Bij Volvo Group Connected Solutions staat het centraal bij ons dagelijks werk en is het de basis voor innovatie. We verzamelen gegevens van aangesloten Volvo Group-voertuigen over de hele wereld. Op basis daarvan kunnen we gedrag analyseren en een prognose geven voor de behoeften van morgen.

Wij denken dat met wat stimulans niets onmogelijk is. Bij onzekerheden geven we voorkeur aan snelheid en openheid boven traag en stabiel.

We opereren aan de rand van de organisatie waar snelheid wordt afgestemd op de schaal, ideeën worden gekoppeld aan acties, oplossingen voor problemen worden gezocht, en mogelijkheden worden verwezenlijkt.

We hebben 3 strategische aandachtsgebieden:

Geavanceerde analyse en visualisatie

Bedrijfsinnovaties en visie

Digitale technologieën

Onze kantoren

Kantoor van Volvo Group Innovation Lab in Göteborg

Innovatielab

Göteborg

We willen dichtbij onze klanten en partners staan. Ons kantoor in Göteborg is gesitueerd in het Lindholmen Science Park, een dynamisch gebied dat bekend staat om de samenwerkingsverbanden over geografische grenzen heen. Lindholmen Science Park is het meest uitgestrekte kennisintensieve gebied van Göteborg geworden, en een belangrijk knooppunt voor de groeiende stad.

Contact opnemen Hier vindt u ons
Kantoor van Volvo Group Innovation Lab in Silicon Valley

Innovatielab

Hub335 - Silicon Valley

Het kantoor van Volvo Group in Californië bevindt zich op hub335 in het hart van Silicon Valley, het wereldwijde centrum voor technologische innovatie en thuisbasis van veel van 's werelds grootste technologiebedrijven. Volvo bevindt zich daarmee in het epicentrum van dit dynamische samenwerkingsgebied. Hub335 is een innovatieve communitywerkruimte die deel wil uitmaken van het ecosysteem van Silicon Valley. We kijken ernaar uit samen met externe partners vorm te geven aan een duurzame toekomst.

Contact opnemen Hier vindt u ons

Innovatieve projecten

Innovatief project van de Volvo Group met Carnegie Mellon

De nieuwe generatie transporteurs aantrekken

Volvo kent een lange geschiedenis van samenwerking met de academische wereld als het gaat om het ontwikkelen van innovatieve concepten en het aanpakken van de uitdagingen waarmee onze klanten elke dag worden geconfronteerd. Studenten leveren een verfrissende blik. Ze zijn kritisch over vooroordelen en creëren nieuwe concepten zodat we anders tegen de problemen kunnen aankijken.

Lees meer over het project
Innovatieve samenwerking van Volvo Group met Hyper Island

Geavanceerd onderwijs

Volvo Group Connected Solutions en Volvo Group Strategy zijn een samenwerking gestart met de wereldberoemde school Hyper Island om ultramodern onderwijs mogelijk te maken en de volgende generatie technische, creatieve talenten te stimuleren. 

Lees meer over het project
Het goederenvervoer transformeren

Het goederenvervoer transformeren

Het Volvo Group Connected Solutions Innovation Lab maakt deel uit van een groot aantal toonaangevende, innovatieve projecten die essentieel zijn voor het succes van de toekomst. Het Volvo LIGHTS-project in Zuid-Californië vormt een belangrijke stap in de transitie van het goederenvervoer. Het project laat zien dat zware elektrische trucks en apparatuur op accu's een betrouwbare methode leveren om goederen met minder lawaai en zonder uitstoot te vervoeren tussen de twee belangrijkste havens van de stad en de distributiecentra in de regio. 

Lees meer over het project

Wij werken samen met

Innovatieve samenwerking van Volvo Group met MobilityXlab

MobilityXlab

Samen met Ericsson, Volvo Cars, Veoneer, Zenuity, CEVT en met Lindholmen Science Park als host hebben we MobilityXLab opgericht. MobilityXlab biedt jonge bedrijven met baanbrekende ideeën de mogelijkheid in een stroomversnelling te raken. Wij denken dat we door onze krachten te bundelen de grenzen van innovatie kunnen opzoeken.

Lees meer over Mobility XLab
Innovatieve samenwerking van Volvo Group met DRIVE

DRIVE

Onze partner DRIVE is een toonaangevend innovatiecentrum voor slimme mobiliteitstechnologieën. Bij DRIVE krijgen startups daadwerkelijke kansen op de markt, terwijl Volvo Group vroegtijdig inzicht krijgt in de geavanceerde technologieën van de startups. 

Lees meer over Drive

Samenwerking met de academische wereld

Volvo kent een lange geschiedenis van samenwerking met de academische wereld als het gaat om het ontwikkelen van innovatieve concepten en het aanpakken van de uitdagingen waarmee onze klanten elke dag worden geconfronteerd. Studenten leveren een verfrissende blik. Ze zijn kritisch over vooroordelen en creëren nieuwe concepten zodat we anders tegen de problemen kunnen aankijken. Wij werken samen met:

Stanford University
Blekinge Institute of Technology
Carnegie Mellon University
Hyper Island 

Volvo Group Connected Solutions

Website en vacatures van Volvo Group Connected Solutions

Volvo Group Connected Solutions