INNOVATIE

Innovaties binnen transport zullen de steden van morgen opnieuw vormgeven. Automatisering, elektromobiliteit en verbonden voertuigen maken de groei en welvaart van stillere, schonere en veiligere grootsteden mogelijk. Voor de Volvo Group betekent technologie ernaar streven om vooruit te gaan en voortdurend samenwerken om te verbeteren en het beter te doen. De ontwikkeling van technologie houdt in dat we creatief en innovatief denken, en op een evolutionaire en revolutionaire manier problemen oplossen. En dat alles staat volledig in het teken van onze visie:
de meest begeerde en succesvolle verlener van transportoplossingen ter wereld zijn.  

Bekijk deze video's van de Volvo Group waarin we laten zien hoe we de transportoplossingen van de toekomst gaan leveren

Wij bouwen de wereld van morgen

Wij bouwen de wereld van morgen

Dankzij de inzet van onze medewerkers kunnen we onze beloften waarmaken. Als de markt er klaar voor is, zijn wij dat ook.

De toekomst begint nu, en wij zijn er klaar voor

De toekomst begint nu, en wij zijn er klaar voor

Hoe kunnen geautomatiseerde, verbonden en elektrische voertuigen onze maatschappij verbeteren? Bekijk de video!

11 500

Aantal R & D-medewerkers

15

Aantal landen waarin de Volvo Group een O&O-faciliteit heeft

1,7

Miljard USD dat in 2018 aan O&O is besteed.
Dat zijn heel wat ideeën!

Wat is LNG? En waarom is het zo'n goed alternatief voor diesel?

Sinds vorig jaar biedt Volvo Trucks het beste alternatief voor diesel in het zware regionale en internationale transport: LNG-trucks. Waar eerdere LNG-trucks in de markt de prestaties van dieseltrucks niet konden evenaren, heeft Volvo Trucks met de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG twee trucks in de gelederen die tot 20% minder CO2 uitstoten, maar exact dezelfde prestaties leveren als hun tegenhangers op diesel. Dat betekent een kleinere ecologische voetafdruk voor transportbedrijven, zonder dat dit ten koste gaat van hun productiviteit. Bovendien zijn de LNG-trucks zodanig ontwikkeld dat ze ook geschikt zijn voor het gebruik van bio-LNG. Wanneer in de toekomst bio-LNG op grotere schaal kan worden geproduceerd, kan de CO2-uitstoot van Volvo-trucks tot 100% worden teruggedrongen.

Ontdek alles over LNG en de oplossingen van Volvo Trucks >

Nieuws over innovatie

Volvo Trucks presenteert zware elektrische concepttrucks voor bouwwerkzaamheden en regionale transporten

Hoe kan de impact op het milieu en klimaat van het zware vrachtverkeer worden verminderd terwijl de vraag naar transport blijft toenemen? Volvo Trucks is onlangs gestart met de verkoop van elektrische trucks voor stedelijk transporten, en denkt ...

Volvo Trucks start de verkoop van elektrische trucks voor transporten in de stad

Volvo Trucks kondigt de start aan van de verkoop van de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric op een aantal Europese markten. Daarmee voldoet het bedrijf aan de toenemende vraag naar duurzame transportoplossingen in stedelijke omgevingen.

...

De Volvo Group creëert nieuw bedrijfsonderdeel voor autonome transportoplossingen

Het nieuwe bedrijfsonderdeel Volvo Autonomous Solutions zorgt voor een snellere ontwikkeling, commercialisering en verkoop van autonome transportoplossingen. Dit stelt de Volvo Group in staat om aan de groeiende vraag te voldoen en optimale ...

Maak kennis met onze ingenieurs

Johan Tofeldt

Onderzoeksingenieur

Wie is Johan Tofeldt

Johan Tofeldt, technisch projectleider van geautomatiseerde trucks bij Volvo Group Trucks Technology, praat over automatisering, een technologie die op lange termijn op iedereen een invloed zal hebben, en over zijn werk met geautomatiseerde trucks bij de Volvo Group.

Tomas Karlsson

Software producteigenaar telematica

Wie is Tomas Karlsson

“Het geeft me een enorme voldoening wanneer mijn team en ik met een ingewikkeld probleem worden geconfronteerd en we erin slagen het op te lossen, ook al leek dat haast een onmogelijke klus.”

“Een van de spannendste dingen waaraan ik mocht meewerken, was de I-see-functie. De truck kent de hellingen van de weg verderop en kan zo de kinetische energie van de truck optimaal benutten, brandstof besparen en minder CO2 uitstoten.”

Luister naar uw stad

Luister naar uw stad

Beeld u een stad zonder storend verkeerslawaai voor. Ontdek de Volvo 7900 Electric Hybrid, een pionierende bus die de weg baant in stille, schone en energiebesparende prestaties. Ontdek wat deze bus voor uw stad kan betekenen.

Ontdek het gamma van Volvo Buses
Het ROAR-project: een robot en drone werken samen voor autonome vuilnisophaling

Drone helpt robot voor vuilnisophaling om containers te vinden

Studenten van drie universiteiten werkten samen met de Volvo Group en Renova, een bedrijf voor afvalrecycling. Dit resulteerde in een robot die automatisch afvalcontainers ophaalt en leegmaakt. Een drone op het dak van de vuilniswagen scant het gebied zodat de robot weet waar de containers zich bevinden.

Kom bij ons werken

Een globale carrière waarbij u de technologie van de toekomst ontwikkelt

Kom bij ons werken

Vind de job van uw dromen

Hoogtepunten in innovatie

Meer informatie

Mijlpalen en innovaties van O&O

Mijlpalen en innovaties van O&O

Een van de redenen waarom de Volvo Group al zo'n 100 jaar bestaat, is het feit dat we altijd al een voorloper op het vlak van technologie waren binnen onze industrie. Kijk maar naar al onze uitvindingen doorheen de geschiedenis.

Mijlpalen en innovaties van O&O
Volvo Materiaal technologie

Materiaal technologie

Volvo Materials Technology is een afdeling van specialisten in toegepaste materiaalwetenschap en technologie, die ondersteuning biedt aan de Volvo Group, Volvo Cars en externe klanten.

Materiaaltechnologie
Galerie Volvo Group

Galerie

Zoekt u foto's of filmpjes van onze verschillende truckmerken en business areas? U vindt ze in onze galerie.

Galerie
Volvo automatisering

Automatisering

We zijn ervan overtuigd dat automatisering de commerciële transportoplossingen waarvan de meesten van ons dagelijks gebruikmaken, opnieuw zal vormgeven.

Automatisering
Volvo elektromobiliteit

Elektromobiliteit

Elektromobiliteit brengt verandering in de automobielwereld en in de nabije toekomst zal dit ook de planning en infrastructuur van onze steden veranderen.

Elektromobiliteit
Innovatie - Connectiviteit

Connectiviteit

De Volvo Group beschikt over het meest uitgebreide klantenaanbod in connectiviteitsoplossingen voor trucks, bussen en bouwmachines binnen de hele industrie.

Connectiviteit