Veiligheid zit in ons DNA

Verkeersveiligheid bij Volvo Group

Verkeersveiligheid vormt de kern van alles wat we gedaan hebben, sinds de Volvo Group meer dan 90 jaar geleden werd opgericht. En veiligheid is ook een essentieel onderdeel van uw winstgevende toekomst door onze transportoplossingen. 

Als wereldwijde leverancier van transportoplossingen hebben we een unieke kans om bij te dragen aan een veilige verkeersomgeving voor mensen over de hele wereld en aan een veilige werkomgeving voor chauffeurs en operators die onze producten gebruiken. Onze veiligheidsmaatregelen maken het verschil.

Onze Veiligheidsvisie (PDF, 0,176 MB) is nul ongevallen met producten van de Volvo Group. Zolang mensen gewond raken op de weg, bij off-road werkzaamheden, in een stedelijke omgeving of op zee, blijven we streven naar nul ongevallen door het aanbieden van hoogwaardige en innovatieve producten
die het aantal ongevallen en de gevolgen daarvan verminderen (PDF, 5,7 MB). Ons onderzoeksteam voor ongevallen en onze verkeersveiligheidsexperts onderzoeken de oorzaken van echt gebeurde ongevallen en leveren cruciale knowhow, waardoor we baanbrekende oplossingen voor verkeersveiligheid kunnen ontwikkelen met echte veiligheidsvoordelen. 

We hebben een ambitieuze langetermijndoelstelling als het gaat om veiligheid: we willen dat er nul ongevallen plaatsvinden met producten van de Volvo Group.

Martin Lundstedt President and CEO, Volvo Group

Samen met andere partijen in de samenleving of zelfstandig werken we hard aan oplossingen voor alle dimensies die nodig zijn om een veiliger transportsysteem te leveren voor iedereen. We volgen een holistische en systematische aanpak en leveren belangrijke technologieën, training en kennis voor exploitanten, en oplossingen voor veiliger gedrag van weggebruikers, en we pleiten voor een ambitieus, op feiten gebaseerd, vervoersbeleid.

Wij zijn van mening dat het verbeteren van verkeer en veiligheid op werklocaties cruciaal is voor groei en welvaart en voor het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.

Kennis en onderzoek op het gebied van verkeersveiligheid

Man in een truck knipoogt naar kinderen op straat | Verslag: Wereldwijde verkeersveiligheidsscenario's

Rapport: Wereldwijde verkeersveiligheidsscenario's

Bij het bespreken van verkeersveiligheid en maatregelen in een mondiaal perspectief is het belangrijk om te beschikken over relevante en bijgewerkte feiten. De Volvo Group en het Safer Research Center van Chalmers hebben een rapport opgesteld dat een basis legt voor de ontwikkeling van toekomstige scenario's die kunnen helpen bij het implementeren en identificeren van echte verbeteringen op het gebied van verkeersveiligheid.

Wereldwijde verkeersveiligheidsscenario's van de Volvo Group (PDF, 6.6 MB)
De meest voorkomende ongevallen

De meest voorkomende ongevallen

Verkeersongevallen gebeuren. Ze kunnen klein of ernstig zijn en alles daartussenin. Elk ongeval levert kritische inzichten die kunnen bijdragen aan de manieren waarop we de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers kunnen verbeteren.

De meest voorkomende ongevallen
European Accident Research and Safety Report

European Accident Research & Safety Report

Volvo doet al sinds 1969 onderzoek naar ongevallen met trucks, en heeft een groot aantal ongevallen bestudeerd en geanalyseerd. De verkregen informatie is een belangrijke basis voor het ontwerpen en ontwikkelen van onze trucks. Het interne onderzoek van Volvo vormt samen met statistieken en onderzoeksresultaten van Europese autoriteiten en academici de basis van dit rapport.

European Accident Research and Safety Report (PDF, 5.4 MB)
Accident Research Team

Accident Research Team

Sinds 1969 hebben we een speciaal team dat onderzoekt waarom verkeersongevallen plaatsvinden. Hun onderzoek naar verkeersveiligheid helpt ons bij het ontwikkelen van veiligheidsverbeteringen zodat we ooit verkeersongevallen kunnen voorkomen.

Dit is hun verhaal

Veiligheidsoplossingen in de Volvo Group

Veiligheidsoplossingen van Volvo Trucks

Veiligheid bij Volvo Trucks

Veiligheid bij Volvo Trucks
Veiligheid bij Volvo Bus
Veiligheid bij Volvo CE
Veiligheid bij Volvo Penta

Veiligheidseducatie

Veiligheid door bewustwording en chauffeurstraining

Veiligheid door bewustwording en chauffeurstraining

Met het hoge tempo van het huidige verkeer is het cruciaal dat zoveel mogelijk mensen zich bewust zijn van de risico's zodat ongelukken worden voorkomen. De Volvo Group heeft wereldwijd verkeers- en veiligheidsprogramma's voor chauffeurs, exploitanten en het algemene publiek. 

Meer informatie over training en bewustzijn
Veiligheidseducatie van Volvo Trucks - Stop, look, wave

Stop Look Wave

Uit onze onderzoekanalyse van werkelijk gebeurde ongevallen is het duidelijk dat bij de meeste verkeersongevallen menselijk gedrag een rol speelt. Kinderen zijn de meest kwetsbare groep weggebruikers. Stop Look Wave is ontworpen om kinderen over de hele wereld te leren over de gevaren die ze dagelijks in het verkeer tegenkomen.

Meer informatie over veilige deelname van kinderen aan het verkeer
Veiligheidseducatie van Volvo Trucks - See and be seen

See and be Seen

Ons initiatief 'See and be Seen' is gericht op bewustwording in het verkeer. 'See and be Seen' omvat activiteiten die laten zien hoe de veiligheid in de interactie tussen fietsers en vrachtwagenchauffeurs kan worden verbeterd.

Meer informatie over veilige deelname van fietsers aan het verkeer

Verhalen over veiligheid

Claes Avedal

Claes Avedal

Claes Avedal houdt zich bezig met productplanning. Hier geeft hij zijn visie op veiligheid, een van onze belangrijkste waarden.

Laurent Decoster

Laurent Decoster

Laurent Decoster, beheerder van de functies ACC en CWEB, vertelt over noodremmen en hoe we deze hebben geïntroduceerd in de productie.

UN Ministerial 2020

Nieuws over verkeersveiligheid

Samen voor veiligheid

Veiligheid was altijd al een aandachtsgebied voor de Volvo Group. Het zit in ons DNA en het maakt een natuurlijk onderdeel uit van onze toekomst. Eén miljoen verbonden bedrijfsmiddelen voor de klant dragen bij aan onze toch al sterke basis en ...

Volvo Group sluit zich aan bij het WEF Road Safety Partnership in India

De Volvo Group onderschrijft het Global Road Safety Initiative [GRSI] en het Road Safety Partnership in India [RSPI], die door de FIA en het World Economic Forum zijn opgericht. Het manifest bevat een lijst met gebieden, zowel wereldwijd als in ...

Autonome, elektrische bussen van Volvo in Singapore

In het kader van de inspanningen die Singapore levert om autonome voertuigen (AV's) in te zetten voor een beter openbaarvervoersysteem, besloot de Nanyang Technological University in Singapore (NTU Singapore) om samen te werken met de Volvo Group. ...