Volvo Group in het kort

100 000

Aantal werknemers van Volvo Group.

18

Landen waar we productievestigingen hebben.

190

Markten waarop we onze producten verkopen.

Onze locaties in één oogopslag
Vestigingen in Europa

Europa

In de trucksector wordt de markt voornamelijk gedomineerd door de merken Volvo Trucks en Renault Trucks. De grootste markten zijn Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden en Rusland.
We produceren trucks, bussen, bouwmachines en motoren in 20 vestigingen in Europa. Vooral in Zweden, België en Frankrijk, maar we hebben ook een grote productievestiging in bijvoorbeeld Polen.

Noord-Amerika

Noord-Amerika

In Noord-Amerika zijn Volvo Trucks en Mack Trucks de grote merken voor onze trucks, en voor de bussen zijn dit Volvo Bus, Prevost en Nova Bus.

We hebben op tien plaatsen productievestigingen. In de VS bouwen we trucks, motoren, bouwmachines en bussen. De productievestigingen bevinden zich voornamelijk aan de oostkust zoals in New River Valley en Hagerstown. In Canada en Mexico bouwen we bussen.

Azië

Azië

In Azië hebben we negen productievestigingen.

In India is de productie geconcentreerd in Bangalore, waar we bussen, trucks en bouwmachines fabriceren. Ook bouwen we trucks in een joint-venture met Eicher in de Indiase stad Pithampur.

In China bouwen we bussen, motoren en bouwmachines in Sjanghai. We hebben in China ook twee joint-ventures met truckfabrikant Dongfeng Trucks en met SDLG, producent van bouwmachines.

Volvo Construction Equipment heeft een productievestiging in Changwon, Zuid-Korea, en een fabriek in Ageo, Japan, waar trucks worden geproduceerd voor het merk UD Trucks, en motoren en transmissies.
De grootste markten zijn Japan, China, Zuid-Korea, Indonesië en India.

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika

Onze grootste markten in Zuid-Amerika zijn Brazilië gevolgd door Peru, Chili en Argentinië. Volvo Trucks en Mack Trucks zijn de belangrijkste truckmerken.

In Brazilië zijn er al vanaf 1977 productiewerkzaamheden en nu hebben we er twee fabrieken. In Curitiba bouwen we trucks, buschassis, cabines, motoren en versnellingsbakken. En in Pederneiras produceren we bouwmachines.

Afrika en Oceanië

Afrika en Oceanië

De grootste markten in dit gebied zijn Australië, Zuid-Afrika, Algerije, Marokko en Egypte.

In Australië bouwen we onze beide truckmerken Volvo Trucks en Mack Trucks. De productie vindt plaats in één fabriek in Brisbane.

In Zuid-Afrika worden de modellen Volvo Trucks en Renault Trucks geassembleerd in een gemeenschappelijke fabriek in Durban. En in Pretoria produceren we modellen voor UD Trucks.

Meer informatie over Volvo Group

Wat we doen

Wat we doen

Zonder het soort producten en diensten die de Volvo Group biedt, zouden de maatschappijen waarin de meesten van ons leven, niet vlot werken. Net zoals een kringloopsysteem zijn onze trucks, bussen, motoren, bouwmachines en financiële diensten betrokken bij vele functies waarvan de meesten onder ons elke dag gebruikmaken.

Wat we doen
Onze waarden

Onze waarden

Onze bedrijfscultuur wordt bepaald door hoe we met elkaar, met onze klanten en onze maatschappij in zijn geheel omgaan om onze zakelijke doelen te behalen. Deze cultuur die is geworteld in onze geschiedenis, is cruciaal voor het succes van ons bedrijf op de lange termijn. Het is de basis waarop al het andere is gebouwd.

Onze waarden
Nieuws en media

Nieuws en media

Nieuws en media