Geschiedenis en R&D-mijlpalen

Ontdek onze geschiedenis

Geschiedenis en R&D-mijlpalen

Sinds 1927 heeft Volvo zich ontwikkeld van een klein, lokaal bedrijf tot een toonaangevende leverancier van commerciële transportoplossingen, met producten als trucks, bussen, bouwmachines en aandrijfsystemen voor maritieme en industriële toepassingen.

Vanuit Hisingen de wereld in

Vanuit Hisingen de wereld in

Met wereldwijd 100.000 werknemers, met productievestigingen in 18 landen, een aanwezigheid in 190 markten en een verkoop van bijna 300.000 eenheden per jaar heeft de Volvo Group zich ontwikkeld tot een van ´s werelds grootste producenten van commerciële voertuigen. Deze enerverende reis begon in 1927 met onze oprichters Assar Gabrielsson en Gustaf Larsson.

Vanuit Hisingen de wereld in
R&D-mijlpalen

R&D-mijlpalen

De Volvo Group heeft een bedrijfsgeschiedenis van 90 jaar die zich kenmerkt door waardegestuurde innovatie. Onze inzet voor kwaliteit en veiligheid vindt zijn oorsprong in de visionaire benadering van onze oprichters Assar Gabrielsson en Gustaf Larson en hun doel om veilige voertuigen van hoge kwaliteit te produceren.

R&D-mijlpalen
Life at the extreme' met 20 jaar Volvo Ocean Race

Life at the extreme' met 20 jaar Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een geweldig middel geweest voor het opbouwen van klantrelaties, het versterken van het merk Volvo en het presenteren van het bedrijf en zijn producten aan een wereldwijde doelgroep.

Na zes races, waarvan de laatste in 2018 werd gehouden, besloten Volvo Group en Volvo Cars het eigendom en de verantwoordelijkheid voor deze epische race door te geven aan een nieuwe eigenaar.

Veel plezier met dit videoverslag waarin Volvo Group duizenden klanten ontmoet op een levendig sponsorplatform.

Lees verder over Volvo Group en
Terugkijken – verhalen uit het archief

Terugkijken – verhalen uit het archief

Het was een lange reis vanaf 1927, het jaar waarin het allereerste Volvo-voertuig de fabriek in het Zweedse Göteborg verliet, tot aan de dag van vandaag. Volvo Group is nu een van de belangrijkste fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines en maritieme en industriële motoren ter wereld. Lees meer over de Volvo Group en volg in het archief een selectie met gedenkwaardige momenten van deze veelbewogen reis.

Terugkijken – verhalen uit het archief

Meer historische locaties van de Group

Volvo Trucks
Volvo Penta
Volvo Construction Equipment
Volvo Bus
UD Trucks
Renault Trucks
Mack Trucks
Volvo Financial Services